OPINIÓ
Esports 28/03/2012

Hipèrboles d'un club petit de Bilbao

Roger Grimau
2 min
Raül López, base del Gescrap Bizkaia, completa una safata.

Estem entre els vuit millors equips d'Europa. El Gescrap Bilbao Bàsquet s'ha colat als quarts de final de l'Eurolliga superant un dels grups més igualats que recordo en la fase regular i un Top 16 decidit per pocs punts al basket average . Pocs apostaven que arribaríem tan lluny.

La gent ho viu pel carrer amb la passió, la il·lusió i l'orgull lògics d'un aficionat que la temporada 2001 va veure néixer aquest club a la LEB 2. Des d'aleshores: ascens a la LEB, ascens a l'ACB, consolidació amb alguns anys de patiment... Fins que l'any passat l'equip va jugar la final i aquest any està tenint una històrica participació en l'Eurolliga.

Des de la Kasilla passant pel BEC i acabant pel conegudíssim "efecte Miribilla", 10.000 aficionats ens empenyen cada partit. Es crea una atmosfera molt bonica, una animació constant els quaranta minuts de partit. En estranyíssimes ocasions la gent abandona els seus seients abans d'acabar el partit; si el partit no ha anat bé es queden a donar el seu suport, i si ha anat bé a compartir l'alegria amb els seus jugadors. Tant de bo no s'estronqui mai aquest clima!

Aquest és un club petitet i molt familiar, però que està fent passos gegants cap a la història. Escriure'n la propera pàgina serà difícil, ja que avui hem de salvar un primer match ball en contra. Venim de Moscou amb un dos a zero en contra, però confiem que amb un bon joc i la nostra afició podrem contribuir a fer una nova bilbainada , hipèrboles que només poden fer realitat la gent d'aquí.

Davant tindrem el CSKA de Moscou, un equip construït per guanyar l'Eurolliga, no per arribar a final four ; el seu objectiu és guanyar-la. Per fer-ho, tenen una plantilla molt completa, amb posicions doblades. Proposen un nivell físic molt alt durant tot el partit traient profit a la seva àmplia rotació, tot i que si el partit va ajustat tenen en Teodosic, Siskaukas, Kirilenko, Krstic, Khriapa i Xved els sis homes que treuen les castanyes del foc amb més solvència. Sense menystenir qualsevol altre jugador, que són d'alt nivell. Només cal dir per veure'n el nivell que Lavrinovic no entra gaire en la rotació habitual.

La seva defensa de constants canvis sovint fa que l'equip contrari s'aturi. Els seus jugadors interiors tenen capacitat per defensar jugadors exteriors i els exteriors els interiors.

A més a més, tenen una defensa d'ajudes molt efectiva. Aquí és on potser cal treure l'avantatge en els llançaments exteriors, perquè es tanquen molt en les penetracions… En fi, un gran equip.

Per acabar, m'agradaria felicitar el Barça Regal per la seva classificació per a la final four !

stats