Hamilton vola per sisè dissabte consecutiu

Feia 14 anys que un pilot no aconseguia sis ‘poles’ seguides

Nuria García
Hamilton vola per sisè  dissabte consecutiu

BarcelonaLewis Hamilton ha tornat de les vacances disposat a oblidar el que va passar a Hongria, on, per primer cop aquesta temporada, cap Mercedes va pujar al podi. Ahir el britànic va aconseguir volar sobre el ràpid circuit de Spa-Francorchamps i va sumar la desena pole de la temporada, la sisena consecutiva. Un fet que feia 14 anys que no es veia al Mundial de Fórmula 1. L’últim pilot que ho havia aconseguit és Michael Schumacher, que en va encadenar set (des del Gran Premi d’Itàlia del 2000 al Gran Premi del Brasil del 2001). Hamilton va fer una última volta perfecta i va deixar enrere el seu company de l’equip Mercedes, Nico Rosberg, que va ser segon, a gairebé mig segon del britànic. “Tenia un comodí guardat i l’he utilitzat en l’última volta, però en la cursa serà diferent”, va explicar Lewis Hamilton, referint-se a les canviants condicions meteorològiques que acostumen a produir-se al traçat belga, el més llarg del Mundial.

Els McLaren, últims

El GP de Bèlgica està marcat per les múltiples sancions. Així, després de canviar el motor, els McLaren acumulen una penalització de 105 llocs a la graella de sortida (55 Alonso i 50 Button). Tots dos, que ahir es van limitar a fer una volta, sortiran des de la cua de la graella. També estan sancionats Max Verstappen (amb 10 llocs) per haver canviat el propulsor, i Romain Grosjean (5 llocs) per substituir la caixa de canvis.

La cursa, a més, incorporarà una nova reglamentació per al moment de la sortida. Un cop els monoplaces surtin de boxs, els pilots no podran rebre cap ajuda per ràdio des del mur per poder, per exemple, calibrar l’embragatge o conèixer la temperatura de l’asfalt per preparar un dels moments clau de la cursa.