MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 14/11/2011

Hamilton aprofita l'oportunitat

Nuria García

BarcelonaLewis Hamilton va aconseguir ahir la recompensa que es mereixia pel cap de setmana que estava fent a Abu Dhabi: pujar fins al capdamunt del podi per tercer cop aquesta temporada. El pilot britànic de McLaren havia estat el clar dominador de la segona i la tercera sessió d'entrenaments lliures i també havia estat el més ràpid durant els entrenaments oficials... fins que Sebastian Vettel va fer una última volta estratosfèrica per col·locar-se primer i pispar-li la pole. Ahir la sort va aliar-se amb Hamilton. Ubicat en la segona posició, va veure des del seu McLaren com en el segon revolt del Gran Premi, el campió del món, Vettel, punxava la roda posterior dreta del Red Bull i sortia de la pista. Sense l'alemany, Hamilton era el líder de la cursa. Però encara quedaven 55 voltes.

Mentrestant, Vettel intentava arribar als boxs per poder tornar a la pista, però no va ser possible, ja que la punxada li va fer trencar la suspensió del darrere. I Vettel, que no veia una cursa des del pit lane des de feia un any (no abandonava des de Corea 2010), també veia, de retruc, com no podria igualar el rècord de 14 victòries en un any, que, des del 2004, té Michael Schumacher.

A Abu Dhabi es va viure un altre episodi de la lluita pel subcampionat del món. Alonso, Button i Webber encara tenen opcions, però ahir va ser Alonso qui va retallar distàncies amb Button (l'asturià va ser segon i el britànic tercer). Això, sumat a la quarta posició de Webber, va fer que a Abu Dhabi es veiés per primer cop aquesta temporada un podi sense cap Red Bull.

Alguersuari, decebut

Jaume Alguersuari tenia moltes esperances posades en aquest Gran Premi. Després d'haver configurat el cotxe pensant en la cursa més que no pas en els entrenaments, el barceloní aspirava a poder entrar en els punts. Però tot se'n va anar en orris després de la primera aturada als boxs. "Una errada en la primera aturada a boxs m'ha fet perdre molt de temps", deia Alguersuari. I és que si l'habitual és trigar 25 segons, en va trigar 45. "Quan m'han cridat a boxs no entenia res", comentava el català, que, a més, va veure com els seus mecànics li col·locaven les rodes dures en comptes de les toves, com havien acordat abans de començar la cursa. Amb els pneumàtics durs i després d'una aturada tan llarga, Alguersuari va caure al fons de la classificació i només va poder remuntar fins a la quinzena posició final.