Esports 04/01/2012

Guardiola torna a tranquil·litzar l'afició sobre la seva renovació

Com cada any en aquestes dates, la renovació de Pep Guardiola és un dels temes que més preocupen l'entorn culer. Ahir l'entrenador va enviar l'enèsim missatge tranquil·litzador: "Sé el que em faig".

Nuria García
3 min

BARCELONACada any en aquestes dates en totes les rodes de premsa de Pep Guardiola hi apareix la mateixa pregunta: "Ja t'has pensat si renovaràs?" La continuïtat del tècnic, que des que va arribar el 2008 va decidir que renovaria any a any, preocupa l'entorn, que pateix per si el tècnic, amb qui el Barça viu una de les seves millors èpoques, decideix que ja n'hi ha prou, que marxa. El president del Barça, Sandro Rosell, ja va anunciar fa dies que el tècnic té el contracte de renovació sobre la taula i que només fa falta que Guardiola decideixi el dia que el signa. "No he pres cap decisió, si l'hagués pres la sabria el president", va dir ahir Guardiola, quan se li va preguntar per si durant les vacances de Nadal hi havia pensat. I igual que va fer l'any passat en aquestes dates, l'entrenador blaugrana va enviar l'enèsim missatge de tranquil·litat als seguidors culers. "Que estiguin tranquils, que sé el que em faig".

L'any passat, quan es va anunciar l'acord per a la continuïtat del tècnic durant un any més, Guardiola va dir que marxarà quan senti que no té passió, que ja n'hi ha prou, quan no tingui forces per continuar. "El temps tot ho desgasta i aquesta feina és molt intensa. Quan no es guanyi, serà perquè alguna cosa començarà a no funcionar. Si fins ara tot ha anat bé és per tota la gent que estem treballant cada dia", va dir Guardiola a l'inici del 2011.

Tot i que encara no té decidit si continua o no, Guardiola treballa per al futur de l'equip. És per això que ja s'ha lligat la renovació d'alguns jugadors del primer equip i alguns del filial. "Les renovacions que s'han fet al filial i al primer equip, com la de Pinto o les negociacions amb Abidal, es fan perquè entenem que són jugadors importants per al futur de l'equip. Sóc l'entrenador i forma part de la meva feina tractar amb el secretari tècnic la renovació d'aquests jugadors", va assegurar. Ara el club seguirà treballant en la continuïtat d'Abidal i la renovació de joves del filial, com Isaac Cuenca.

Futur i possible relleu

Ahir al tècnic de Santpedor li van preguntar pel seu futur, ja fos al Barça o a fora del club blaugrana. I és que algunes veus afirmen que podria ser el substitut de Sir Alex Ferguson quan el veterà tècnic marxi del Manchester United. "Segur que ell decidirà la persona adient. L'important és que seguirà uns anys més. És increïble l'entusiasme que té per seguir entrenant", va dir Guardiola, que també va parlar dels seus possibles substituts a la banqueta blaugrana en cas que decidís no renovar. Preguntat sobre si Bielsa seria una bona opció, Guardiola va dir: "No en tinc cap dubte. Ja sabeu l'opinió que tinc sobre ell. La seva capacitat és indubtable". També li van preguntar per Luis Enrique. L'exjugador del Barça, que va agafar el relleu de Guardiola al filial, va fer el salt al Calcio per fer-se càrrec del Roma. "És un gran entrenador. Té la virtut de fer el que vol, no es deixa influenciar. Això a la llarga té molts beneficis. S'ha adaptat bé i pot fer un gran final de campionat", va assegurar el tècnic blaugrana.

Soriano, el recanvi de Villa?

Després de la greu lesió que va patir David Villa en el Mundial de Clubs, el club busca un recanvi per substutuir-lo durant els mesos que hagi d'estar de baixa. Entre els aspirants hi ha el davanter del filial Jonathan Soriano, a qui Guardiola va fer entrenar ahir amb el primer equip per preparar el partit de la Copa del Rei d'aquesta nit contra l'Osasuna. "Té una edat i està ajudant molt l'equip a Segona Divisió", va dir Guardiola, que va afegir: "Ha demostrat que pot ser a Primera, però té un handicap, i és que si puja no pot tornar al filial. Ho hem d'estudiar, però té nivell i mereix ser amb nosaltres".

El tècnic del Barça també va assegurar que al primer equip hi ha jugadors que poden cobrir la baixa de Villa. Ja va passar la temporada passada amb Abidal. El primer equip es va quedar sense un defensa i tot i que es va decidir fer pujar Andreu Fontàs del filial al primer equip, finalment Guardiola va descobrir una nova variant col·locant Mascherano com a central.

stats