Futbol
Esports 29/06/2013

Guardiola s'estrena amb golejada davant un equip de penyistes del Bayern (1-15)

L'extècnic del Barça ha viscut el primer amistós amb el seu nou equip davant un rival format per jugadors amateurs i penyistes del club de la zona de Weiden, a 200 quilòmetres al nord-est de Munic

Isaac Lluch
2 min

MunicPoc s'ho podia imaginar fa no pas tant el mateix Pep Guardiola que mentre el Camp Nou s'omplia per al Concert de la Llibertat ell estaria duent la batuta en la Baviera profunda, amb abric gruixut, a 13 graus de temperatura, en l'inici de la pretemporada amb el Bayern.

L'extècnic del Barça ha viscut aquesta tarda el seu primer amistós amb el seu nou equip davant un rival format per jugadors amateurs i penyistes del club de la zona de Weiden, a 200 quilòmetres al nord-est de Munic.

El club d'aficionats de Wildenau, format per diversos treballadors (entre els quals dos policies), estudiants, un campió del món en combinació nòrdica i un esquiador paralímpic, es van guanyar l'oportunitat de ser els primers rivals de Guardiola després d'un concurs que tradicionalment organitza el Bayern entre el seus clubs de fans.

El debut de Guardiola ha tingut poca història (1-15), però ha servit per palesar les primeres idees que el tècnic català vol implementar al Bayern. El sistema 4-2-3-1 que li va funcionar a Jupp Heynckes per guanyar el triplet la temporada passada pràcticament no es va veure. Guardiola s'ha basat en el 4-3-3 amb què va triomfar al Camp Nou donant l'oportunitat a molts joves mentre gairebé la meitat de la plantilla continua de vacances o amb compromisos amb la seva selecció.

Sovint s'ha vist Guardiola reclamant posició als seus jugadors, contribució dels centrals en la sortida del joc, amplitud als extrems per obrir passadissos als interiors, futbol a pocs tocs per aportar ritme al partit. Consignes molt clares de l'abecedari futbolístic del tècnic de Santpedor.

Joves com el davanter Weihrauch, els incisius extrems Rankovic i Green o el migcentre Højbjerg s'han lluit en la seva primera oportunitat de presentar-se davant Guardiola.

Avui el Bayern torna a jugar contra un equip (una mica) superior al de Wildenau. Serà a Regen, club igualment regional. Després de l'stage al Tirol italià, el Bayern encararà un calendari més exigent amb un amistós contra el Barça (24 de juliol) i la Supercopa alemanya tres dies després davant el Dortmund.

stats