EL NOU REPTE DEL TÈCNIC CATALÀ
Esports 18/01/2013

Guardiola s'envoltarà dels seus

Pep Guardiola no aterrarà sol al Bayern. El president del club alemany, Karl-Heinz Rummenigge, va anunciar que Guardiola portarà dos treballadors de confiança i que no serà presentat fins a l'estiu.

N. Arroyo / N. García
2 min
Per al seu retorn a les banquetes, el tècnic Pep Guardiola s'envoltarà de les seves persones de confiança.

BARCELONADesprés que dimecres es conegués la notícia que el tècnic català Pep Guardiola seria el relleu de Jupp Jeynckes a la banqueta del Bayern de Munic, ara de mica en mica es van sabent els detalls del fitxatge de l'entrenador de Santpedor. Ahir el president del club bavarès, Karl-Heinz Rummenigge, va comentar que "probablement" Guardiola portarà a l' staff tècnic de l'entitat alemanya dues persones de confiança perquè treballin amb ell.

En principi, el que sembla clar és que el seu amic Manel Estiarte, que va deixar el club blaugrana quan Guardiola va decidir plegar, marxarà a Alemanya amb ell. Al Barça, Estiarte va ser el cap de relacions externes del club i, a més, era el vincle entre la directiva, el cos tècnic i els jugadors. L'altre nom que sona per acompanyar el de Santpedor a Munic és Lorenzo Buenaventura, un dels integrants del cos tècnic de Guardiola al Barça que va decidir marxar l'estiu passat. El preparador físic gadità, però, va anunciar que marxava del club blaugrana perquè volia tornar a casa per motius personals, després de 4 anys a Barcelona.

El que ha provocat més especulacions durant aquests últims dies és qui serà el segon entrenador de Guardiola al Bayern. Dimecres, després que es fes oficial, va sonar per uns moments el nom de Raúl González. De fet, l'exjugador blanc, company de Guardiola a la selecció espanyola, va tastar fa uns anys el futbol alemany i en va dir meravelles al tècnic català. L'altre nom amb què també s'ha especulat és el de Luis Enrique. L'asturià va substituir Guardiola a la banqueta del filial blaugrana i s'hi va estar abans que Eusebio n'hi agafés el relleu.

El president del Bayern també va anunciar que fins a l'estiu no presentaran el tècnic català. I és que Guardiola "no vol interferir de cap manera en la feina de Jupp Heynckes", va afirmar el directiu alemany. Rummenigge va assegurar, a més, que cap reunió per tancar el fitxatge del tècnic s'ha fet a Nova York -totes han estat a la capital bavaresa- i que les negociacions, que ja estaven avançades abans de festes, es van acabar de concretar després de Nadal.

"El Pep és molt bon paio"

Des del Bayern tenen clar que la decisió de Guardiola no respon a qüestions econòmiques. "Si hagués estat una qüestió de diners, segurament no hauríem tingut cap oportunitat", apuntava Rummenigge. "Estem feliços i una mica orgullosos que Guardiola s'hagi decidit pel Bayern. Un s'adona en cinc minuts que el Pep és molt bon paio. Té una aura increïble", deia el president del Bayern, traient pit del seu fitxatge.

A més, el president va celebrar que Guardiola tingui una bona relació amb l'actual entrenador, Jupp Heynckes, el qual, a més, segons va apuntar Rummenigge, ha felicitat el club pel fitxatge i ha assegurat que és "una elecció meravellosa".

Guardiola ha signat un contracte de tres anys amb el club alemany i el president del Bayern creu que aquest fet "és la demostració que el club té plena confiança en Guardiola".

Classes d'alemany

El president del Bayern va destacar que el tècnic "aprèn alemany intensivament: vol estar tan ben preparat com sigui possible". Rummenigge a més, va dir: "M'he quedat de pedra quan he vist com coneix la Bundesliga".

stats