PILOTA D'OR
Esports 10/01/2012

Guardiola relleva Mourinho com a millor tècnic de l'any

Josep Guardiola rep el premi a millor entrenador del 2011 perquè, com diu ell mateix: "Aquest any hem guanyat". Dedica el premi especialment a Tito Vilanova, i a tots els que han fet gran el Barça.

Albert Solé
2 min
Josep Guardiola en el moment d'agrair el premi com a millor entrenador del món de l'any 2011.

BARCELONA.Després de cinc títols aconseguits el 2011, era més que evident que Josep Guardiola seria escollit com el millor entrenador de l'any per la FIFA. Ell mateix va recordar ahir abans de rebre el premi: "Si som aquí [Xavi, Messi i ell] és perquè hem guanyat". El tècnic del Barça no pretén treure mèrit a un premi que va néixer tot just l'any passat, i que va guanyar José Mourinho perquè havia guanyat el triplet amb l'Inter de Milà el 2010, però el de Santpedor sap que tot i que facis una bona feina a la banqueta, al cap i la fi el que es premia és l'èxit. Així, si aquest premi al millor entrenador hagués existit el 2009, l'any dels sis títols blaugranes, Guardiola també l'hauria guanyat, segurament. En aquest sentit, quan li van preguntar com es pot valorar el millor entrenador del món si no és pels títols aconseguits, Guardiola no va saber què dir: "És impossible avaluar qui és el millor entrenador; això és un joc col·lectiu, no és com el tenis".

Moltes dedicatòries

Quan Lothar Matthäus va ensenyar el nom de Josep Guardiola com a millor tècnic del 2011, el de Santpedor va pujar a l'escenari amb un discurs ben après: "Vull dedicar aquest premi a tots els entrenadors que estimen aquest esport, i a totes les persones que han treballat durant més de 100 anys al Barça per fer-ne un dels millors clubs de la història". Tot seguit, però, va fer la dedicatòria més personal i sentida, amb què va emocionar tota la sala: "Vull dedicar aquest títol a Tito Vilanova, el meu assistent, que tot i que últimament no és al meu costat, sempre hi és. Aquest premi és per a tu, nano".

Una mateixa filosofia

Per a Pep Guardiola, més que els títols guanyats el que el fa sentir més orgullós és jugar finals amb la majoria de jugadors de la casa: "Jugar amb 9 o 10 jugadors de La Masia és el més important. I no vull dir que els jugadors de fora no ens ajudin, però és clau que des que tenen 10 anys els nens treballin d'una manera similar al primer equip, perquè això facilita la feina. Perquè crees una implicació afectiva que va més enllà de la professional. Posar 9 o 10 jugadors de la casa en una final de la Champions és el gran èxit global, ja que afecta molta gent del Barça, i això ens fa estar molt orgullosos", va dir en la roda de premsa prèvia a la gala. En aquest sentit, Ferguson se sumava a l'elogi: "La filosofia del Barça és perfecta per poder treure jugadors com aquests. Els nois es fan amics, creixen junts. Nosaltres teníem als anys 90 un grup similar que eren amics: Giggs, Scholes, Neville, Beckham... Això només s'aconsegueix amb feina a casa. És preciós l'èxit de la gent de la casa. A més, és més econòmic".

stats