Esports 21/04/2012

Guardiola diu que no té bons records dels últims clàssics disputats

A. Gozalbo
2 min

BARCELONA.Mentre que Mourinho es va tornar a amagar i Aitor Karanka va parlar durant només 8 minuts amb respostes curtes i buides de contingut, Pep Guardiola va estar-se quasi tres quarts d'hora responent a les 24 preguntes que els periodistes li van fer. Dos estils oposats, també fora del camp. El tècnic del Barça va deixar molt clar com veu el clàssic: "Guanyar ens mantindria vius. Si el Madrid empata o guanya, la Lliga és seva. Només val guanyar. Si no, ja hi haurà campió". Clar i català, com sempre.

Després d'una segona temporada consecutiva amb sobredosi de duels contra el Madrid de Mourinho -cinc la temporada passada i sis aquesta, amb la possibilitat d'un setè enfrontament a Munic el 19 de maig-, Guardiola també es va sincerar sobre les seves sensacions: "No tinc bons records dels últims clàssics, no han estat agradables. No entenc moltes coses. Sort a l'àrbitre", va dir en al·lusió, sense dir-ho, al dit a l'ull de l'agost.

Pel que fa a quin partit s'espera aquest vespre al Camp Nou, va assegurar: "No sé com jugarà el Madrid, no sóc allà [a Madrid], ni ganes. Els equips de José Mourinho mai m'han semblat defensius". I va afegir: "Espero un rival menys defensiu que el Chelsea, el Madrid sempre et crea problemes. El Madrid sempre m'ha semblat un equip molt complet, mai m'ha semblat un equip fàcil".

Tot i que el de Santpedor va arribar a donar la Lliga per perduda a 10 punts del Madrid, i que ahir va obrir la porta a poder-la guanyar en cas de victòria, Guardiola també afirma sense hipocresia: "Hem complert i fins al final ningú ens podrà retreure res; passi el que passi, ja hem guanyat. La gent ha estat orgullosa de nosaltres. Jo vull guanyar aquest dissabte i dimarts i, si no ho aconseguim, estarem decebuts, però guanyar no ho és tot".

stats