Esports 03/01/2011

Guardiola: "Estava preocupat, tornàvem de vacances i tothom donava per fet que guanyaríem"

Martí Molina
2 min
Guardiola donant indicacions  a Pedro.

Barcelona.L'entrenador del Barça, Pep Guardiola, marxava satisfet del Camp Nou; no només pels tres punts, sinó també per com s'havien aconseguit: "Em preocupava molt aquest enfrontament, perquè tornàvem de vacances i perquè a l'entorn es donava per fet que guanyaríem". I va afegir que "sempre és difícil jugar contra un equip que faci un plantejament tan defensiu".

Guardiola va restar importància als minuts finals, quan el Llevant va tenir opcions d'empatar el partit. "Tot costa -recordava-, i és important que els jugadors en siguin conscients, perquè si no, no corren", va dir irònicament.

En canvi, Guardiola sí que es va queixar de l'estat del terreny de joc. "La gespa no acaba d'arrelar. Sabíem que estava en mal estat abans de final d'any; pensàvem que amb uns dies de repòs milloraria, però no ha estat així", comentava.

L'entrenador del Barça també va explicar que l'equip volia guanyar el Llevant per, més enllà dels tres punts, "dedicar-li la victòria a Xavi", qui ahir va igualar Migueli com a jugador amb més partits disputats.

"Xavi té 30 anys, està operat dels creuats i ja ha jugat 549 partits. Em sembla una barbaritat -explicava Guardiola-. Vaig jugar 300 partits i ja em van semblar moltíssims. Si els seus tendons aguanten pot arribar a jugar-ne 700".

Per la seva banda, Luis García, l'entrenador del Llevant, va reconèixer la superioritat blaugrana. Tot i això, va assegurar que el seu equip havia fet "el partit que volíem fer, tancant espais al darrere", però va lamentar "haver encaixat el gol massa aviat, al segon temps".

Malgrat aquest comentari, Luis García va queixar-se d'un possible penal d'Abidal sobre Juanlu, al primer temps. "L'àrbitre no l'ha assenyalat, i punt. Ser el Llevant és això", va dir en un to crític.

stats