DECLARACIONS IMPRUDENTS
Esports 02/04/2011

Guardiola apaga l'incendi de Rosell i la RAI n'encén un altre

Dues declaracions fora de lloc, i segurament mal interpretades, de Rosell i Guardiola han protagonitzat els dies previs al partit de Vila-real. El tècnic va apagar el foc de Rosell i avui haurà de sufocar el seu.

Albert Solé
2 min
Pep Guardiola va ser molt hàbil per acabar amb la polèmica del 5-0 de Rosell, però no tant quan va parlar amb la RAI.

Barcelona.Si dijous va ser el dia de les declaracions imprudents de Sandro Rosell amb la seva porra de la final de la Copa entre el Barça i el Reial Madrid - "5-0 per no perdre el costum, va dir"-, la tarda d'ahir va ser per a Pep Guardiola, que va revolucionar l'entorn del Barça durant unes hores quan van aparèixer unes declaracions seves a la RAI en què deia: "La meva etapa al Barça s'està acabant". Això no és la millor prèvia per a un partit tan important al Madrigal, on el Barça es juga molt més que tres punts, ja que comença una tanda de partits consecutius d'extrema dificultat.

El dia va començar amb l'esperada resposta de Pep Guardiola a la porra temerària del seu president. Com era d'esperar, el tècnic no en va fer sang, però sí que li va dir, amb la seva subtilesa habitual, que s'havia equivocat: "No és tan fàcil guanyar 5-0, tot costa molt i els que ocupem càrrecs com els nostres tenim la responsabilitat d'educar els joves amb valors com l'esforç i el treball". I és que a Guardiola li ha costat molt construir el discurs del respecte al contrari durant aquests dos anys i mig, i tem que amb aquestes paraules de Rosell tretes de context es pugui esquerdar. I és que el tècnic tenia clar quin va ser l'escenari en què el president del Barça va fer aquesta aposta -el context d'una campanya solidària-, però "ho podria haver evitat", va dir, i va afegir: "No conec gaire el president Rosell, és una persona molt coherent, no el vull justificar, ja és prou gran i no sóc aquí per donar consells a ningú. Però tinc clar que d'això se n'aprèn i no crec que ho torni a repetir".

La 'trampa' de la RAI

Però si al migdia Guardiola va tornar a demostrar que domina l'entorn blaugrana, i que sap posar-se el casc de bomber quan fa falta, poc després va ser caçat a contrapeu. Dimecres d'aquesta setmana un periodista de la RAI va venir a Barcelona a entrevistar el tècnic del Barça a la Ciutat Esportiva amb motiu de l'edició d'un reportatge pel centenari del Brescia, el club en què va jugar Guardiola quan va deixar el Barça. El club i el tècnic van fer l'excepció a la seva primera regla -no concedir entrevistes individuals a ningú- perquè l'entrenador guarda un bon record de la seva etapa a Brescia, i va rebre el periodista Piergiorgio Severini al seu despatx. Després de parlar molta estona del club italià tal com havien pactat, el periodista li va preguntar com estava a Barcelona, i el tècnic es va deixar anar: "La meva estapa al Barça s'està acabant. Quan acabi el meu contracte ja seran quatre anys aquí i són molts en un club tan gran com aquest. Un ha de saber quan arriba el moment de plegar, igual que vaig fer quan era jugador; a vegades un es cansa dels jugadors, i els jugadors del tècnic, els periodistes de mi i jo d'ells...". Avui quan acabi el Vila-real-Barça li tocarà explicar-se, encara que aquestes declaracions no s'allunyen gaire del que sempre ha dit.

stats