Esports 27/04/2012

Guardiola: el desenllaç

El mutisme abona la tesi que el tècnic anunciarà avui que se'n va. L'entrenador vol comunicar la decisió abans als jugadors

Nuria García
3 min
LA DECISIÓ JA ESTÀ PRESA 
 Pep Guardiola ja ha decidit si seguirà al Barça. Avui tothom sortirà de dubtes i es coneixerà la decisió que ha pres.

BARCELONA."Que la gent estigui tranquil·la, que sé el que em faig". Aquestes eren les paraules de Pep Guardiola el 21 de desembre del 2011, quan ja feia dies que es parlava sobre la seva possible renovació. Des de llavors, tot han estat especulacions fins que dimarts, en la roda de premsa posterior al partit contra el Chelsea que feia que el Barça digués adéu a la Lliga de Campions, el tècnic va dir que aquesta era la setmana clau. "Ara, evidentment, ja toca decidir", va dir l'entrenador blaugrana. La decisió es va començar a cuinar dimecres, en una trobada que va tenir lloc a casa de Guardiola al matí, segons va informar ahir Ona fm. A les 9 del matí, el tècnic es reunia amb el president del club, Sandro Rosell; el vicepresident primer i responsable de l'àrea esportiva, Josep Maria Bartomeu, i el director esportiu, Andoni Zubizarreta.

En aquesta reunió, que va allargar-se durant tres hores, Guardiola es va comprometre a donar una resposta avui. I això és el que farà. Fins aquest matí, només el cercle més íntim de l'entrenador blaugrana sap quin serà el seu futur: ell, la seva dona i el seu amic i segon entrenador del club, Tito Vilanova. Avui a primera hora Guardiola comunicarà la seva decisió a Sandro Rosell i després, abans de l'entrenament previst per a les 11 a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, s'explicarà als jugadors i la resta del cos tècnic. Serà llavors quan el Barça emetrà un comunicat i farà pública una decisió de la qual està pendent tot el barcelonisme des de fa mesos. Posteriorment, el Barça té previst fer una roda de premsa institucional en què compareixerà el president, Sandro Rosell, si bé encara no està confirmat si també parlarà Guardiola. Serà allà on s'explicaran els motius de la decisió del tècnic.

A l'ambient es respira un cert pessimisme, si bé és cert que Guardiola mai ha donat cap pista sobre el seu futur. El tècnic de Santpedor està cansat després d'uns anys durs en què s'han guanyat molts títols, però també han estat molt exigents. Tot i això, a ell li agradaria marxar del club que l'ha vist créixer primer com a jugador i després com a entrenador després d'una temporada plena d'èxits. Enguany, tot i que a principis de curs es va guanyar la Supercopa d'Espanya i la d'Europa i el Mundial de Clubs i que encara s'hi pot sumar la Copa del Rei, el fet d'haver perdut en tan sols tres dies la Lliga i la Lliga de Campions ha rebaixat l'ambient d'eufòria.

Guardiola, la primera opció

Per al Barça, Pep Guardiola és la primera opció per ocupar la banqueta la temporada vinent. Tant és així que, segons va anunciar TV3, el president blaugrana, que sap que no trobarà ningú com Guardiola, ha ofert un xec en blanc al tècnic per evitar que marxi, si bé la decisió del tècnic de seguir o marxar no dependria del tema econòmic.

Els jugadors també juguen un paper clau en aquest moment. A escala personal, alguns li han demanat a l'entrenador que segueixi, i molts d'ells, en successives rodes de premsa, han expressat el seu desig que Guardiola es mantingui a la banqueta del Camp Nou.

Tot i això, com que la incertesa sobre la continuïtat de Guardiola s'ha allargat durant molts mesos, Rosell i Zubizarreta ja fa temps que treballen per estar preparats en cas que el tècnic anunciï que marxa. Sobre la taula tenen els noms de l'exentrenador del Chelsea André Villas-Boas; Laurent Blanc, ara seleccionador de França; Ernesto Valverde, que ha anunciat que abandona l'Olympiacos a final de temporada, i Marcelo Bielsa, ara a l'Athletic.

Avui al migdia, després de mesos, s'acabarà la incertesa, almenys pel que fa a la decisió de Guardiola.

Els arguments de Pep per prendre la decisió

A) Per quedar-se:

  • 1. El tècnic no vol deixar el club després d'una derrota, vol plegar després d'un any d'èxits.
  • 2. Alguns jugadors li han demanat que es quedi i la plantilla vol que segueixi.
  • 3. El barcelonisme ha expressat en veu alta i clara el seu desig que Guardiola continuï.
  • 4. Guardiola s'identifica amb el Barça, un club que l'ha vist créixer com a jugador i com a tècnic.

B) Per marxar:

  • 1. El tècnic està fatigat després de tres anys a la banqueta, ja que el desgast ha estat molt alt.
  • 2. La salut de Tito el preocupa. Sense ell, és difícil que Guardiola continuï al club.
  • 3. El tècnic necessita reinventar l'estil de joc i prendre decisions impopulars per renovar l'equip.
  • 4. Guardiola no vol assumir la responsabilitat de defensar el club en totes les polèmiques.
stats