07/02/2013

Guardiola contra el Barça

2 min
Pep Guardiola s'enfrontarà al Barça el 24 de juliol en un amistós entre l'equip blaugrana i el Bayern de Munic.

El que ara fa un any ens pensàvem que no arribaria mai ja té data. El 24 de juliol, a Munic, veurem Pep Guardiola a la banqueta rival gesticulant i donant instruccions per mirar d'aturar Leo Messi i de batre el Barça. Per sort serà un partit amistós, un assaig general per quan ens topem amb els bavaresos del Bayern a la Lliga de Campions. Feia mesos que els dos clubs en parlaven i Sandro Rosell i Karl Heinz Rumenigge, dos presidents amb un contacte fluid i que s'entenen bé en les idees sobre el futur del futbol europeu, van tancar ahir l'acord, a Doha, aprofitant la reunió de l'ECA.

Des de les tres del migdia hora catalana, quan es va saber la noticia, un mínim de dues televisions ja han mogut peça per veure si podrien retransmetre un partit que, ja se sap ara, serà el programa més vist del mes de juliol a Catalunya. I això anirà a més. Tito vs. Pep. El Barça contra Guardiola. O Guardiola contra el Barça, no sé què sona més estrany. Deu ser llei de vida. Tot i que serà un partit de pretemporada (però no de costellada) i tots dos entrenadors trauran importància al resultat tant a priori com a posteriori i diran, i així serà, que estan en període de proves, la realitat és que el morbo està servit.

De fet, aquest tràngol, com més d'hora el passem potser millor per a totes les parts. Així, ja a l'estiu podrem tancar aquest llast sentimental i encarar la temporada oficial aparcant nostàlgies i cadascú mirant pels seus interessos.

Entre els barcelonistes, molt majoritàriament, vaig percebre il·lusió quan van saber que es disputaria aquest partit. Algú em va dir "tant de bo fos el partit del Gamper". No sé si a Guardiola, en canvi, li farà una mica de mandra, en el primer delaguard del seu retorn a la feina, haver de retrobar tota l'allau de periodistes catalans que aniran a Munic a masegar-lo amb les preguntes que li hauran volgut fer durant un any mig i que els han quedat al pap. I buscarem la foto entre Tito i Pep, junts, que no s'ha produït des la banqueta del Vicente Calderón a la final de la Copa del Rei.

Aquest Bayern-Barça del juliol l'han disfressat de competició. Li han posat Uli Hoeness Cup i serà l'homenatge a l'exjugador, president, amic de Beckenbauer i home orquestra del Bayern durant dècades, ara que fa seixanta anys.

El millor del cas és que l'homenatge, amb finalitat benèfica, se li fa com a jugador que ho va deixar de ser ja fa vint-i-cinc anys, però que per un motiu o un altre s'havia anat ajornant. Ràpids, precisament, a retre el tribut, no ho han estat gaire, aquests bavaresos.

stats