Esports 30/08/2013

Guardiola busca un altre triplet... en un partit contra Mourinho

El català pot ser el primer tècnic que guanya tres Supercopes europees

Isaac Lluch
3 min
Pep Guardiola durant l'entrenament del Bayern Munic a l'Stadion Eden de Praga, on se celebrarà avui la final de la Supercopa d'Europa.

PragaLa Supercopa europea contra el Chelsea és un trofeu ben especial per a Pep Guardiola. I per això el tècnic català va reservar set titulars en el partit que el Bayern va acabar empatant (1-1) a Friburg corresponent a la quarta jornada de Bundesliga. Són els primers punts del campionat que se li escapen a l'actual campió alemany. Però avui a Praga Guardiola hi té molt més a perdre i molt més a guanyar. I no només perquè torna a veure's les cares amb José Mourinho. El de Santpedor pot convertir-se en el primer entrenador que guanya tres cops la Supercopa europea. La va guanyar amb el Barça el 2009 i el 2011, i va igualar els registres de veterans com Alex Ferguson (Aberden, 1983 i United, 1991), Arrigo Sacchi (Milan, 1989 i 1990), Louis van Gaal (Ajax, 1995 i Barça, 1997) i Carlo Ancelotti (Milan, 2002 i 2007).

Sí, Guardiola vol guanyar avui (20.45 hores, TV3, La 1 i Canal+ 1) el seu particular triplet amb un Bayern que, tot i la seva gloriosa història, encara no té aquest trofeu a les seves vitrines. És l'únic que li falta. Se li va escapar a la llegendària generació de Franz Beckenbauer, Gerd Müller i Sepp Maier el 1975 i el 1976, i també als jugadors que ho van intentar el 2001 després de ser campions d'Europa davant del València.

El Chelsea, en canvi, sí que té aquest trofeu al palmarès. Tot i que no el va poder tornar a guanyar l'any passat en una final que va perdre contra l'Atlètic de Madrid (4-1), sí que se la va endur el 1998, precisament contra el Reial Madrid (1-0).

Curiosament, qui no sap el que és conquerir la Supercopa europea és Mourinho. "Qui digui que és un títol que no interessa guanyar menteix", va admetre ahir el portuguès. Dir o no dir la veritat. En Mourinho la línia sempre és molt fina. Ahir no es va estar de manipular les estadístiques quan se li va recordar que en els 15 enfrontaments directes contra Guardiola el català n'havia guanyat 7 i ell 3. "Les teves estadístiques estan equivocades, molt equivocades", va replicar Mourinho al periodista. "Mira què va passar amb l'Inter a les semifinals de la Champions [el 2010], què va passar a les semifinals de la Copa amb el Reial Madrid [la temporada passada], què va passar a la final de la Copa [2011] o a la Lliga dels 100 punts [2012] o a la Supercopa espanyola [2012]", va apuntar el portuguès, que no va reconèixer la majoria de cops que el Barça de Guardiola l'ha vençut.

"La Supercopa europea no és un partit entre el Pep i jo, sinó entre el Bayern i el Chelsea", va encertar a argumentar Mourinho, que aquest cop es va estar d'atacar el seu homòleg català. "Tinc un gran respecte per la seva carrera. Intento aprendre de tots els entrenadors del món i també d'ell. Mourinho és un mestre del contracop. Quan perds la pilota, estàs mort", li va correspondre Guardiola, mentre s'esforçava a posar el focus en la seva plantilla. "Un entrenador té l'obligació d'adaptar-se als seus futbolistes, i aquests són diferents dels del Barça. Al Bayern jugarem de manera diferent de com ho vam fer a Barcelona", va exposar, mentre reiterava que l'únic motiu pel qual va marxar del Camp Nou va ser pel desgast del "temps".

Engrescat de poder augmentar el seu palmarès -al juliol se li va escapar la Supercopa alemanya contra el Dortmund (4-2)-, Guardiola reclama als seus jugadors que no pensin tant a intentar agradar-li, sinó a atacar a l'estil del Bayern. El tècnic català va exigir "centrar-se en el joc" en un partit que promet ser molt emocional. Justament va ser el Chelsea qui va traumatitzar el Bayern en prendre-li des de la tanda de penals la final de la Champions disputada a Munic. "Tenim un compte pendent", va resumir Thomas Müller, que apunta a titular al mig del camp juntament amb Schweinsteiger, si, com es preveu, es recupera a temps d'una torçada de turmell. Per la seva banda, Mourinho encara no podrà disposar dels recentment fitxats Willian i Eto'o, però té armes de sobres per fer mal. Una altra cosa és que Guardiola li permeti prendre-li el somni d'un altre triplet.

stats