Esports 18/04/2012

Guardiola: "Serà més difícil que el 2009"

El Barça comença la seva setmana clau avui, contra el Chelsea, amb una eliminatòria "molt dura", segons assegura Pep Guardiola. El tècnic diu que toca centrar-se en els anglesos i no pensar en el Madrid.

Nuria García
2 min
Guardiola: "Serà més difícil que el 2009"

BARCELONA.Des que va saber que el Chelsea seria el rival a les semifinals de la Lliga de Campions, el tècnic del Barça, Pep Guardiola, sabia que no seria fàcil arribar a la final de Munic. "Era al teatre quan es va saber que jugaríem amb el Chelsea i llavors ja vaig saber que seria molt dur", va assegurar Guardiola ahir, i va afegir: "Serà més difícil que el 2009. Els rivals saben perfectament de què va aquest ofici, aquest invent. Costarà molt crear ocasions de gol. Ells dominen moltes coses. En una competició curta ells són un dels millors equips del planeta".

Sobre les semifinals del 2009 contra els londinencs, Guardiola va recordar que va ser "una eliminatòria molt dura". "A l'anada van defensar molt però a la tornada el gol d'Essien els va permetre jugar a la contra, com els agrada. I sense Abidal ens van fer patir". A més, Guardiola va reconèixer que aquell gol d'Iniesta va ser un dels que més va celebrar. "El gol en què més vaig córrer, segur", va bromejar.

El tècnic sap que aquesta setmana és clau per a les aspiracions del Barça, tant a la Lliga com a la Lliga de Campions, però ara per ara només espera que els seus jugadors estiguin centrats en el partit a Stamford Brigde: "Les senyores diuen que els homes no podem pensar en dues coses diferents a la vegada, així que ara toca pensar en el Chelsea. Després tocarà descansar i ja hi pensarem". L'entrenador va assegurar que no farà l'alineació pensant en els jugadors amb risc de perdre's la tornada o la final si veuen targeta.

Cesc vol aixecar la Champions

Cesc Fàbregas vol tancar el seu primer any al Barça aconseguint un dels títols que li fa més il·lusió, segons va reconèixer ahir. "Vaig tornar al Barça per aprendre i créixer com a jugador, per jugar grans partits com els d'aquesta setmana, per viure aquesta experiència. Ara és el meu primer any al Barça i poder viure experiències així és un somni", va dir Cesc, que va puntualitzar: "El meu gran somni és guanyar la Champions. Espero poder fer-ho".

El maresmenc va analitzar el Chelsea: "Són uns killers en atac. Amb l'Arsenal sempre passava el mateix: dominàvem, teníem la pilota i a la primera contra seva Drogba et feia gol. Són un gran equip, amb ordre defensiu".

stats