Esports 30/11/2012

Guardiola, Del Bosque i Mou opten a tècnic de l'any

Albert Vilardaga
2 min
Guardiola, Del Bosque i Mourinho, els tres candidats per la FIFA i France Football al premi de millor entrenador de l'any.

BARCELONA.Pep Guardiola va dirigir l'últim partit del Barça el 25 de maig: va ser la final de la Copa del Rei que els blaugranes van guanyar per 3 a 0 contra l'Athletic Club de Bilbao a l'estadi Vicente Calderón. Aquest va ser l'únic trofeu que va aixecar Guardiola en la seva última temporada al Barça, però l'empremta que va deixar al club durant les quatre temporades com a entrenador, en què va guanyar catorze títols, tres més que Cruyff, ha estat un factor determinant perquè els periodistes, entrenadors i capitans de les seleccions nacionals l'escollissin com un dels millors entrenadors de l'any. Al costat de l'entrenador de Santpedor, també optarà al reconeixement el seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, que va aconseguir guanyar l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna, la qual cosa va suposar que, per primera vegada a la història, una selecció aconseguís guanyar de manera consecutiva dues Eurocopes i un Mundial.

El tercer finalista és l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho. El tècnic portuguès va aconseguir guanyar la Lliga amb els blancs, un triomf que va suposar trencar la ratxa de tres Lligues blaugranes i, a més, el seu equip va batre el rècord de gols anotats en una lliga (el va deixar en 121) i el de punts aconseguits a la Lliga, en què, per primera vegada, un equip va arribar a 100.

No serà la primera vegada que els tres tècnics coparan el podi: en el primer any que es concedia el premi, el 2010, ja ho van fer. Llavors el tècnic portuguès va ser premiat com a millor entrenador després de guanyar la Supercopa, la Lliga i la Champions amb l'Inter de Milà, mentre que Guardiola havia guanyat la Lliga i Del Bosque el Mundial de Sud-àfrica. L'any passat el guanyador va ser Guardiola, que va aconseguir la Champions i la Lliga, i es va imposar a Mourinho i Ferguson.

Aquesta serà l'edició en què, per primera vegada, l'entrenador que ha aconseguit guanyar la Champions League no serà guardonat amb el premi, ja que Roberto Di Matteo, que estava nominat, no ha estat seleccionat entre els tres finalistes. Els altres entrenadors que s'han quedat a les portes han estat: Jupp Heynckes (Bayern de Munic), Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), Joachim Löw (selecció alemanya), Cesare Prandelli (selecció italiana), Roberto Mancini (Manchester City) i Sir Alex Ferguson (Manchester United).

El guanyador es coneixerà el 7 de gener en la mateixa gala en què es coneixerà el campió de la Pilota d'Or.

Bini, Sasaki, Sundhage

En categoria femenina opten al guardó, el seleccionador francès Bruno Bini, que va aconseguir el quart lloc als Jocs Olímpics de Londres; Norio Sasaki, plata olímpica amb la selecció japonesa, i Pia Sundhage, que, amb la selecció nord-americana, va aconseguir revalidar la medalla d'or que ja havia guanyat als Jocs Olímpics de Pequín, en vèncer a la final per 2-1.

stats