Esports 07/04/2011

Amb Guardiola el Barça mai ha perdut per més de dos gols

N. García
2 min
Guardiola donant ordres a Keita, l'autor del quart gol dels blaugranes.

Barcelona.El Barça va encarrilar ahir l'accés a les semifinals de la Lliga de Campions. No es pot dir que ja hi sigui, perquè en el món del futbol mai es pot dir blat fins que no és al sac i ben lligat, però sí que és cert que el 5-1 del partit al Camp Nou fa que s'afronti la tornada a Donetsk amb molta tranquil·litat.

I més amb les estadístiques a la mà. El Barça, en els dos anys llargs que fa que Guardiola és a la banqueta, mai ha perdut per més de dos gols de diferència. I el Xahktar, per remuntar l'eliminatòria, hauria de fer quatre gols a casa seva en el partit de tornada i que els blaugranes no vegin porteria. I això, si la premissa anterior encara no s'ha donat, és complicat que passi. De tots els partits oficials que el Barça ha jugat aquesta temporada, només en dos ha deixat el seu marcador a zero: en la primera jornada de Lliga contra l'Hèrcules al Camp Nou (0-2) i en el partit de Copa del Rei contra l'Atlètic, també a l'estadi culer (0-0).

Però s'ha d'anar en compte i no pensar que l'eliminatòria ja està sentenciada. I per això, els blaugranes tenen un antecedent recent. En els quarts de final de la Copa del Rei contra el Betis, el Barça va guanyar 5-0 a l'anada al Camp Nou, i a Sevilla els de Guardiola van patir després de veure com els andalusos, en només els primers set minuts de partit, es posaven 2-0 i estaven a punt de fer el tercer. Guardiola i els mateixos jugadors ja es van encarregar ahir de recordar que l'eliminatòria encara no està guanyada i que caldrà treballar dur a Donetsk per ser a les semifinals. "Tot i el resultat, tocarà currar i treballar molt per poder passar. Comences malament com el dia del Betis i pateixes, així que haurem d'anar amb compte", va dir Gerard Piqué, autor del tercer gol dels blaugranes.

Novena 'maneta' del curs

El Barça s'està aficionant aquesta temporada a marcar gols de cinc en cinc. De fet, la maneta que va aconseguir ahir contra el Xahktar és la novena d'aquesta temporada: la vuitena al Camp Nou i la segona a la Lliga de Campions, després de la que va endossar al Panathinaikòs en el partit de l'estrena en la competició europea aquest curs, un partit que va acabar amb el mateix resultat que el d'ahir.

stats