FUTBOL
Esports 23/08/2013

Guardiola viu demà el seu primer derbi a Alemanya amb el record dels Barça-Espanyol

El Bayern rep el Nuremberg en una setmana en què el tècnic català ha tingut més temps per entrenar amb l’equip i fer visites culturals i pedagògiques. Per exemple, com Merkel, al camp de concentració nazi de Dachau

Isaac Lluch
1 min

MunicEls Barça-Espanyol sempre ho eren. Per aquesta raó he dit que tot pot passar en un derbi. És igual si un equip és millor que l’altre. El partit contra el Nuremberg és especial per al Bayern, i ja l’any passat allà van quedar 1-1. Segueixen tenint el mateix entrenador (Michael Wiesinger) i serà molt complicat”, ha comentat Guardiola.

Per al derbi de demà contra el Nuremberg, que suma dos empats en dues jornades, el Bayern, colíder amb el Dortmund i el Bayer Leverkusen (sis punts), no comptarà amb Javi Martínez per decisió tècnica. El navarrès no acaba d’estar bé després d’una curta pretemporada i del viatge amb la selecció espanyola a l'Equador. Qui sí que hi serà, i molt probablement a l’onze, és l’exblaugrana Thiago Alcántara, del qual Guardiola diu que està tenint una òptima adaptació al club bavarès.

El director esportiu del Bayern, Matthias Sammer, s’ha queixat durament de la Federació Espanyola de Futbol per l’estat en què arriben els futbolistes al club després de marxar concentrats amb la selecció. Guardiola ha volgut relativitzar-ho dient que trobaran “una solució” perquè té “molt bona relació amb el seleccionador Vicente del Bosque”, de qui es declara “fan”.

Aquesta setmana Guardiola ha disposat de cinc dies per preparar el derbi sense cap partit entre mig. Els entrenaments han sigut més llargs i l’extècnic del Barça ha pogut assajar amb més intensitat conceptes de defensa i atac.

stats