DUEL PER LA LLIGA
Esports 23/04/2011

Guanyar no alleugereix el discurs de José Mourinho

El Reial Madrid torna aquest vespre a Mestalla, on dimecres es va proclamar campió de la Copa del Rei en superar el Barça. Això sí, José Mourinho no afluixa i continua amb el seu discurs bel·ligerant.

àlex Gozalbo
2 min
Abans de tornar a mestalla El Reial Madrid de José Mourinho es va entrenar ahir al vespre a  Valdebebas i avui tornarà a jugar a València, on dimecres es va  proclamar campió de la Copa del Rei.

Barcelona.José Mourinho, entrenador del Reial Madrid, juga quatre partits per setmana; dos al terreny de joc i dos a les sales de premsa. El tècnic, conscient que el seu missatge forma part d'una estratègia que es complementa amb el que passa sobre la gespa, no afluixa, i el seu discurs no s'ha alleugerit. Ni tan sols després de guanyar la Copa del Rei a Mestalla.

"Nosaltres no hem acabat amb cap hegemonia. El Barça és un gran equip que ha guanyat moltes coses, però no és ni el campió d'Europa ni el campió del món", diu José Mourinho, sabedor que ningú pot posar tan nerviós el Barça i el seu entorn com ell.

"La felicitat per guanyar la Copa del Rei s'ha acabat", repeteix una i una altra vegada José Mourinho, que ja ha començat a jugar les semifinals de la Lliga de Campions. "Cada vegada em sento més tranquil treballant aquí. És fals que tornaré a l'Inter de Milà. Vull continuar treballant amb la tranquil·litat que no agrada a la premsa de Madrid. El Reial Madrid serà millor la temporada que ve, com tots els meus equips", assegura el tècnic portuguès.

Mourinho, que ahir va deixar fora de la llista Sergio Ramos per jugar avui (18 hores, GolT i Canal + Liga) contra el València, vol mantenir el seu equip en tensió, pensant més en els dos partits que encara li queden contra el Barça que en les possibilitats de remuntar a la Lliga. De moment, haurà de jugar sense Khedira. "La seva lesió és important. Sempre que un jugador està lesionat és una mala notícia i una limitació per a l'equip i per a l'entrenador. Dir que no tornarà a jugar aquesta temporada em sembla absurd. Puc pràcticament garantir que dimecres no hi serà, seria un miracle", explica José Mourinho.

Un altra manera de fer

Pep Guardiola sap que cal girar full després de la derrota de dimecres a Mestalla contra el Reial Madrid. Es va perdre un títol, però encara n'hi ha dos més en joc. I avui el Barça pot deixar la Lliga vista per a sentència. "Ara cada partit guanyat és un pas endavant per guanyar la Lliga, el títol que demostra més coses que qualsevol altre", va dir ahir al migdia Guardiola. "Motivar els jugadors? Ens hi va la Lliga, contra l'Osasuna ens juguem tres quarts de Lliga", va assegurar.

Pel tècnic, dins del vestidor no hi ha lloc per a les lamentacions. "Els jugadors han de reaccionar bé perquè és la seva feina, la seva responsabilitat. Si estan tristos, que corrin més", va dir. El discurs de l'entrenador català és clar: "Nosaltres ens aixequem i volem guanyar l'Osasuna. Si algú està preocupat que m'ho digui i es despreocuparà a la banqueta o a la graderia". Tot i això, Guardiola va explicar que no ha fet cap tipus de teràpia psicològica amb els jugadors per aixecar l'ànim. "Sóc un tio que juga a futbol, és l'únic que tinc, i la selectivitat també. Però no sóc cap llicenciat. Ens hi juguem la Lliga, si això no és prou motivació, ja em diràs!".

"Sempre reconforta que després de perdre una final, tinguin amb l'entrenador aquest gest tan maco", va dir el tècnic en referència als aplaudiments que va rebre dijous al concert dels Manel.

stats