Publicitat
Publicitat

El Grup d'Acció Valencianista sol·licita prohibir l'entrada d'estelades a Mestalla en la final de la Copa del Rei

L'entitat regionalista i anticatalanista ha engegat la campanya 'Per la nostra identitat... #NiUnaEsteladaEnMestalla' en les xarxes socials

L'entitat blavera i anticatalanista Grup d'Acció Valencianista (GAV) ha engegat aquest dilluns una campanya en les xarxes socials per demanar la prohibició de l'entrada d'estelades al camp de Mestalla durant el partit de la final de la Copa del Rei que disputaran el Barça i el Reial Madrid dimecres.

El GAV ha publicat avui en el seu perfil de Twitter una imatge on es veu gent desplegant banderes estelades i damunt es llig 'Per la nostra identitat... #NiUnaEsteladaEnMestalla'. El missatge també menciona el perfil oficial del València Club de Futbol en aquesta xarxa social, que no ha fet cas del missatge del GAV.

Segons publica el diari 'El Mundo', aquesta entitat hauria enviat una carta al València CF i també a la Federació Espanyola de Futbol per sol·licitar les mesures necessàries per prohibir que aficionats del Barça poguessin introduir estelades dimecres a Mestalla.

La carta que hauria enviat el GAV, en castellà, demana la prohibició de les estelades perquè és una bandera que "atempta contra les senyes d'identitat valencianes, ja que suposa la manifestació d'un moviment radical que pretén l'annexió del Regne de València sota el domini imperialista dels ficticis Països Catalans".

El GAV sol·licita prohibir l'entrada d'estelades a Mestalla argumentant que aquesta bandera incita a l'"odi, al separatisme i la fragmentació". Per això, demana "a les autoritats encarregades de la salvaguarda i protecció del camp de Mestalla durant la final de la Copa del Rei" que no deixin entrar estelades emparant-se en la mateixa Constitució espanyola. "Seria considerat [l'entrada d'estelades] com un atac a la nostra carta magna, que en el seu article segon estableix la unitat indivisible de la nació espanyola", conclou la carta.

El GAV no ha anunciat l'enviament d'aquesta suposada carta per cap dels seus canals habituals de comunicació. Per això, l'ARA ha tractat de confirmar aquesta informació preguntant a fonts oficials del València CF, sense èxit de moment.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF