HANDBOL
Esports 18/08/2019

El Granollers apel·la a l'èpica per classificar-se per a la final de la Supercopa (17-18)

Els vallesans guanyen l'UE Sarrià amb un gol d'Álex Márquez a l'últim segon de partit

Gonzalo Romero
Álex Márquez intenta fer un llançament durant un partit de pretemporada

BarcelonaEl Fraikin Granollers va estrenar ahir la temporada amb victòria contra el Sarrià de Ter en les semifinals de la Supercopa Catalunya (17-18). Els vallesans van suar de valent per no generar un incendi tan gran com innecessari. Van estar a punt de cremar-se, i amb raó. Era la conseqüència més obvia de jugar perquè sí, perquè ho marca l’agenda del club, sense més intenció que no fer-se mal i girar full per intentar sorprendre divendres contra el Barça.

És veritat que la fase de semifinals és un extra que només s’entén des de la intenció optimista de pluralitzar l’handbol català d’elit. Les diferències entre els clubs Asobal i la resta evidencien que el format té fissures. La igualtat en un marcador no és sempre sinònima de bon espectacle. La desídia dels granollerins va ajudar a fer que un Sarrià en fase embrionària tingues les seves opcions. L’exjugador del Barça Salva Puig agafa la banqueta gironina per donar forma a un projecte que aquesta temporada ha de competir a la Divisió d’Honor Plata. Té feina per davant si vol la permanència.

Concentració i gol final

Ahir en va tenir prou amb concentració i les intervencions de la seva porteria per dur la iniciativa fins al minut 53. La primera meitat va ser seva, minimitzant errades i aprofitant les del rival. El conjunt d’Antonio Rama i David Ginesta va interpretar un joc dels despropòsits alarmant. Va fer el seu primer gol al minut 12:42 després d’una col·lecció d’errades que va esperonar els locals.

Van veure que guanyar no era utòpic. Tot a ritme d’esbarjo per les moltes caigudes que obligaven a aturar el cronòmetre i netejar la pista. La irrupció del central Ian Tarrafeta va canviar la cara al Granollers. Va ajudar a fer que el talent del seu set s’imposés, apel·lant a l’èpica. Els blanc-i-blaus van guanyar perquè Álex Márquez va enviar un xut en recolzament al fons de la xarxa a 2 segons del xiulet final.