Esports 13/06/2011

Gran Premi d'Europa: València i la grua del PP

2 min
El president valencià, Francisco Camps.

La passió per la F1 no sempre va relacionada amb l'entusiasme pels motors. Moltes vegades, la projecció mediàtica que significa l'organització d'un Gran Premi s'esdevé en un aparador ideal per lluir-hi altres interessos. Aquesta setmana en veurem un exemple.

La pròxima cita és la de València. El pas dels monoplaces l'aprofitaran per anunciar la renovació del contracte per continuar acollint la competició fins e 2020, diuen que per gairebé 200 milions d'euros. A 27 milions per cada cop que Rita Barberá i Francisco Camps pugin al podi per entregar la copa al guanyador. Per segons què, i per segons qui, sembla que no hi ha crisi.

El GP d'Europa ha generat pèrdues milionàries en les tres edicions anteriors. L'assistència baixíssima d'espectadors no ha servit per compensar l'amortització impossible del muntatge d'aquest circuit urbà amb uns atractius força discutibles. És el preu del que és efímer, massa elevat si tenim present que molt a prop hi ha una pista excel·lent com és el traçat permanent de Xest. Al seu moment van relacionar la construcció d'algunes infraestructures amb el cas Gürtel. Mai ningú no ho va demostrar. Sense dubtar de l'honestedat de l'operació, si que es pot qüestionar el rerefons polític. Quan a Jerez van construir un magnífic circuit, tot i la falta de finançament, l'aleshores alcalde, el populista Pedro Pacheco, va dir: "De moment el tenim, després veurem qui el paga. No vindran amb una grua a emportar-se'l". València mai no serà rendible. L'aforament no permet escapar dels números vermells. Els seus responsables ho saben, però tot i això ara es tornen a veure amb cor de renovar l'acord amb Ecclestone, que al seu moment va condicionar-ne la signatura a la victòria a les urnes de Camps. Potser ho fan esperonats pel suport que, en cas de necessitar-ho, els acabarà donant la més que factible victòria del PP a les pròximes eleccions generals. Comptat i debatut, ningú no s'endurà el Miquelet o les Torres de Serrano amb una grua.

stats