MUNDIAL DE MOTOS
Esports 19/03/2011

El Gran Premi de Qatar fixa la mirada al Japó

Avui arrenquen els entrenaments oficials del Gran Premi de Qatar, en què tothom està preocupat per les conseqüències del desastre del Japó i de quina manera afectaran el Mundial de Motos.

à.g.
2 min
Els pilots Pedrosa, Dovizioso i Stoner subjecten una bandera del Japó al GP de Qatar.

Barcelona.El Gran Premi de Qatar tindrà molt present la tragèdia del Japó. D'una banda, l'organització ha autoritzat un minut de silenci abans de la prova de demà de MotoGP. De l'altra, als equips hi ha preocupació pels possibles problemes de subministrament que, com va anunciar el vicepresident d'Honda HRC, Shuhei Sakamoto, poden tenir després de les dues primeres curses.

Honda i Yamaha poden ser dues de les marques més perjudicades. Ahir, de fet, la líder mundial del motor, la japonesa Toyota, va eliminar les hores extres en les seves plantes de tot el món per la dificultat d'obtenir peces. Està previst que altres companyies imitin aquesta decisió, imposada per la situació de les seves fàbriques.

"Sento molt tot el que està passant al Japó. He treballat amb Honda durant tota la meva carrera i tinc amics japonesos. Penso com ho està passant de malament la gent allí i espero que la situació millori aviat", explica Dani Pedrosa, que s'intenta concentrar en els problemes que li dóna el pneumàtic del darrere.

Casey Stoner, company del pilot català a Respsol Honda, reconeix: "En aquests moments difícils per al Japó és dur començar a competir, ja que ens costa obviar aquesta tragèdia. No hi podem fer res, així que ens hem d'intentar concentrar per aconseguir un bon resultat per a Honda i per als seus treballadors".

"Estic d'acord amb la decisió d'ajornar el Gran Premi del Japó. Els danys que han provocat el tsunami i el terratrèmol són molt greus i és impensable poder organitzar una cursa en poques setmanes. La prioritat al país és ajudar la seva gent a recuperar-se al més aviat possible. Em sento molt a prop dels japonesos", explica Andrea Dovizioso.

Por d'una suspensió

Alguns equips, a més, tenen por que el Gran Premi del Japó, que ha estat traslladat del mes d'abril al mes d'octubre, s'acabi suspenent. De moment, però, els pilots celebren el canvi de dates, mentre envien missatges de solidaritat amb la situació al Japó.

No són les úniques mostres de suport que han rebut i que rebran els habitants del Japó d'uns pilots que entrenen amb un crespó negre, conscients de la importància de la tragèdia, tant emocionalment com logísticament.

stats