BARÇA
Esports 12/11/2011

La Grada Jove va per llarg

El projecte de la Grada Jove al Camp Nou està bloquejat pels Mossos, segons El Periódico, perquè veten el seu interlocutor, Carles Vidal, i el club no vol. El Barça diu que tot segueix el curs previst.

Albert Solé
2 min
Aficionats del Barça esperen l'inici d'un partit en un dels Gols del Camp Nou.

Barcelona.El projecte de la Grada Jove o Grada d'Animació està portant molts maldecaps a la junta directiva del Barça, tot i ser una promesa electoral i estar aprovat per la majoria de socis compromissaris, perquè els Mossos fa temps que no ho veuen clar. Ahir El Periódico publicava una informació en què explicava que el projecte està encallat, o "bloquejat", perquè els Mossos volen que el Barça exclogui de la llista de membres de la Grada Jove Carles Vidal, el portaveu, interlocutor i promotor del projecte. Segons aquest diari, abans de l'estiu el Barça va entregar als Mossos d'Esquadra una llista de 1.000 noms de candidats a formar part d'aquesta Grada Jove i la policia en va vetar 138 perquè eren exmembres dels Boixos Nois o tenien greus antecedents penals.

El Barça nega cap bloqueig

Al cap d'un temps el Barça va actualitzar la llista i va excloure 137 de les 138 persones vetades, totes menys Carles Vidal. Aquest és el punt que encalla el projecte, segons El Periódico. La resposta del Barça a aquesta informació és que la notícia no és nova d'aquesta setmana, i que el diàleg amb els Mossos és permanent i fluid, i que per això res els fa sospitar que el projecte estigui "bloquejat". Fonts del club expliquen que l'intercanvi de llistes de candidats a la Grada Jove es va produir abans de l'assemblea del 24 de setembre, que és quan els socis compromissaris van aprovar el projecte, tot i que per un estret marge (295 a favor i 198 en contra), i que des de llavors les converses han continuat sense problemes. De fet, el vicepresident Jordi Cardoner ja va advertir el dia de l'assemblea que, encara que els compromissaris aprovessin el projecte, el vistiplau final l'haurien de donar els Mossos d'Esquadra, i que per això la Grada Jove no té termini de posada en marxa, serà quan la policia catalana ho digui.

En la informació d'El Periódico apareixen declaracions de Carles Vidal, l'home que els Mossos no volen a la Grada Jove. "Si jo sóc el problema perquè el projecte tiri endavant, me'n vaig, ja li he dit al club que no vull ser cap impediment", afirmava. A banda, també s'informava que si el projecte inicial del Barça implicava 1.000 persones, el club pensa ara en 4.000 inscrits que acudirien al Camp Nou de manera rotatòria.

stats