El Govern prescindrà d'hostesses en els lliuraments de premis en campionats esportius

La iniciativa és de l'Agència de Turisme de les Illes Balears la qual pretén "evitar imatges on la dona és reduïda a la categoria d’objecte sexual"

El Govern i els organitzadors de la XXVI edició de la Platja de Palma Challenge Ciclista Mallorca, que se celebrarà entre el 26 i el 29 de gener, han acordat aquest divendres que les hostesses no participin en la cerimònia final de cada etapa en la qual es lliuren els corresponents trofeus.

Segons ha anunciat l'Executiu en un comunicat, la iniciativa és de l'Agència de Turisme de les Illes Balears ( ATB), que s'aplicarà a la resta d'activitats patrocinades i que pretenen "posar en valor la imatge de la dona". "Des del Govern, seguint el seu compromís amb la igualtat de gènere, es volen evitar imatges on la dona és reduïda a la categoria d’objecte sexual", assenyala el comunicat.

"La iniciativa pretén acabar amb la cosificació de les dones que posaven al costat dels premiats i els besaven, una foto pròpia del passat, però que avui no té cap sentit si volem dignificar el paper de la dona dins la societat", ha afirmat Pere Muñoz, director gerent de l'ATB.

La nota destaca que el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha considerat que la decisió és una "passa important per evitar transmetre l’exposició de les dones com si fossin un premi més" a les proves esportives.

En aquest sentit, "el Govern avança en la direcció marcada per la Llei d’igualtat (que en l’article 8 fa referència a la imatge de les dones, i en l’article 34 tracta la promoció de les dones a l’esport)" i converteix les Illes Balears en capdaventera a l'estat espanyol, ha afirmat Barceló.

En la Challenge Ciclista Mallorca participaran vint equips, quatre d'ells de la màxima categoria UCI World Tour, encapçalats per l'únic representant espanyol de la categoria, el Movistar Team, amb Alejandro Valverde com a cap de files

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF