El Govern promet una segona convocatòria d'ajudes per desplaçaments interinsulars

La tramitació s'ha vist "alentida" a causa d'un canvi en la normativa europea

El director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, ha anunciat que la Direcció General treballa des de fa mesos en un nou contracte d'ajudes per desplaçaments interinsulars que cobriria el que queda de 2016 i tot el 2017 amb les mateixes condicions en què s'han atorgat les ajudes fins ara, la qual cosa suposa que els clubs no n'han d'avançar els doblers perquè ho fa el Govern directament.

La tramitació d'aquest nou contracte s'ha vist alentida a causa d'un canvi en la normativa europea. A més, la quantia de la convocatòria actual s'ha exhaurit perquè la demanda ha superat la previsió que s'havia fet a partir de la de l'any 2015. Com a conseqüència d'aquesta situació, la Direcció General obrirà una convocatòria pont, que suposarà per als clubs i esportistes avançar els doblers dels bitllets. Gonyalons assegura que aquesta convocatòria pont serà tan breu com sigui possible per tal que els bitllets que hagin de pagar els clubs i els esportistes per avançat siguin els mínims.

Gonyalons apunta que "no és cert que s'hagin suspès aquestes ajudes. Els ajuts continuaran i en tot moment estaran coberts els desplaçaments entre illes. Tot i que durant unes setmanes els clubs i els esportistes no tindran el sistema ideal que tenien fins ara, els volem tranquil·litzar perquè aquesta serà una situació transitòria. A més, les federacions i els clubs n'han estat puntualment informats".

El director general afirma que "és rotundament fals que el pressupost d'enguany per als desplaçaments interinsulars sigui inferior al de l'any passat, tal com diuen des del grup parlamentari del Partit Popular. De fet, s'ha augmentat 200 mil euros. Per al 2015 es va pressupostar un milió 300 mil euros, i enguany en són 1 milió i mig, dividits en dos contractes diferents: l'actual i el que s'està tramitant. És curiós que el PP critiqui aquest canvi de sistema transitori, que durarà unes setmanes, quan, per culpa de la seva mala previsió en el pressupost de 2015, ens vam veure obligats a fer aquest canvi de sistema durant més de tres mesos, temps durant el qual els clubs i els esportistes van haver d'avançar els diners per als viatges entre illes".

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF