13/06/2013

El Girona surt viu d'Alcorcón i amb un empat esperançador

2 min

BarcelonaEl resultat va ser el millor que va endur-se el Girona ahir d'Alcorcón, després d'empatar a un en l'anada del play-off d'ascens a Primera Divisió. Tot i que van ser els catalans els primers a moure el marcador, gràcies a un gol de Moisés Hurtado al minut 11, un delicat pas enrere dels homes de Rubi els va acular en terreny propi per convertir el matx en un incòmode atac constant madrileny. Miguélez, amb una rematada de cap al segon pal, va trobar el premi a la insistència local i ho deixa tot obert per a la tornada diumenge a Montilivi.

De més a menys

Potser va ser l'experiència del partit de Lliga, quan els gironins van encaixar quatre gols per sortir escaldats de l'estadi Santo Domingo. Potser va ser l'efecte inconscient de veure's per davant en el marcador massa d'hora. O potser va ser la confiança en l'efecte Montilivi, a recuperar Acuña en punta i resoldre l'eliminatòria d'aquí quatre dies a casa. Potser per tot plegat el Girona va anar de més a menys.

Des del principi els visitants van tenir problemes per dominar la possessió i, de mica en mica, van anar perdent empenta per oblidar les ocasions. L'electricitat entre línies de Felipe Sanchón, molt actiu en els primers compassos, es va anar diluint i va deixar sense idees ofensives un Girona intens, ordenat, però amb poca pólvora. El gol de Moisés Hurtado, que va caçar una pilota solta al punt de penal després d'una centrada lateral de David Garcia, va acabar de donar permís al Girona per cedir la iniciativa.

Tot i això, l'Alcorcón no aconseguia concretar en perill l'aparent superioritat. Els madrilenys van explotar el seu joc exterior, buscant omplir l'àrea de centrades per activar Oriol Riera dins l'àrea. Però el davanter de Vic va seguir amb la ratxa negativa de cara a porteria i, tot i ser un dels màxims golejadors de Segona, encadena cinc partits sense marcar. Ell, però, va ser qui va animar l'Alcorcón poc després del 0-1 per iniciar un setge que es va allargar tot el partit. Kike López, Juli, Fernando Sales i Camille van ser els primers a tastar l'encert d'Isaac Becerra, que va convertir-se en el millor guardià del Girona. Segur sota pals i fi en totes les intervencions, el porter va demostrar per què ha pres la titularitat a Dani Mallo en el tram final de temporada.

Sobreviure a l'agonia final

Tot i parar-ho pràcticament tot, Becerra no va poder evitar que Miguélez fes justícia amb l'1-1 al minut 64. Sí que va poder, però, salvar el 2-1 amb una brillant acció davant de Mora en l'últim sospir. El Girona va resistir el setge final i espera que Montilivi resolgui l'1-1 al seu favor.

stats