Esports 20/06/2013

El Girona està obligat a fer una proesa per arribar a Primera

Felipe Sanchón va desaprofitar un penal a la segona part

Jordi Llorens

Una vegada més, l'Almeria se li va entravessar al Girona. L'andalús és l'únic equip de la categoria que havia guanyat els dos partits de Lliga als gironins, i ahir, en l'anada del play-off , hi va tornar amb el mateix resultat que a la Lliga, 0 a 1. Amb tot, el Girona va disposar de nombroses ocasions per marcar i a la segona part Felipe no va aprofitar un penal que ell mateix havia provocat i que el veterà Esteban va aturar amb una cama. Finalment, Joan Francesc Ferrer, Rubi , no va poder alinear ni Acuña ni Moisés en l'onze inicial i va haver de deixar fora de la convocatòria l'asturià Jandro, un dels millors diumenge passat. En canvi, Xabi Gracia sí que va poder comptar amb el brasiler Charles, un jugador determinant, màxim golejador de Segona A i que fins ara ha fet tots els gols de l'Almeria en aquests play-off d'ascens. Fidel al seu estil, el Girona va començar el partit dominant i acostant-se a Esteban, encara que sense crear gaire perill. Poc abans del descans, hi va haver un possible penal per una caiguda de Jofre dins l'àrea després que Verza el toqués.

Gol i penal fallats

A la segona part, el Girona va sortir disposat a marcar i va estar molt a la vora del gol en tres ocasions però als 4 minuts de la represa, en el rebuig d'un córner, un ràpid contracop va permetre que Charles marqués davant la sortida d'un Isaac Becerra que va tornar a fer un partit majúscul, evitant el gol en diverses ocasions. De seguida Rubi va fer sortir Acuña i el Girona va continuar rondant el gol però el porter andalús Esteban també va fer un molt bon partit i va salvar el gol de l'empat en diverses ocasions. Després del penal desaprofitat, el partit va embogir i tant el Girona com l'Almeria van disposar d'ocasions clares per marcar. Al final, Rubi va lamentar el resultat però va recordar que tot just s'està a mitja eliminatòria i es va mostrar confiat que el seu equip pot remuntar-la perfectament a l'estadi dels andalusos. El president del club pensa de la mateix manera i avui el club decidirà si organitza autobusos per al partit definitiu a Almeria.