Esports 02/08/2013

El Girona denuncia el Ràcing per intent de suborn

Segons informacions publicades als diaris 'El Periódico' i 'El País', els càntabres haurien intentat convèncer el Girona d'autoinculpar-se d'alineació indeguda per assegurar la permanència

Ara
2 min

BarcelonaEl Girona ha presentat una denúncia contra el Ràcing de Santander al Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per "intent de falsificació de partit", segons han recollit els diaris 'El País' i 'El Periódico' en les seves edicions d'aquest divendres. La denúncia, que també s'ha fet constar al Consell Superior d'Esports (CSD) i a la Lliga professional (LFP), s'hauria fet arran d'una petició del Ràcing al Girona, amb la qual els càntabres pretenien que els catalans s'autoinculpessin d'alineació indeguda en el partit que van guanyar a Santander el 13 d'abril.

El club del Sardinero va al·legar en aquell moment que l'alineació dels jugadors Migue i Luso per part dels catalans havia sigut indeguda, ja que ambdós disposaven de llicència 'amateur', tot i haver complert la quota de partits necessària per ser considerats professionals. Els comitès de competició, apel·lació i disciplina esportiva, no obstant això, van decidir desafavorir els càntabres. Per intentar sumar els tres punts que els haguessin permès evitar el descens a Segona Divisió B, tres destacats membres del Racing s'haurien desplaçat a Girona per entrevistar-se amb el president Joaquim Boadas i formular-li la petició. A canvi, els càntabres haurien ofert una quantitat econòmica de compensació i un jugador del seu equip per reforçar la plantilla gironina.

Si la denúncia, tipificada com a intent de manipulació de partits, progressa i acaba amb una confirmació dels fets per part del comitè de competició, podria desembocar en un nou descens del Ràcing, així com la inhabilitació dels membres del club que van intervenir en els fets.

stats