Publicitat
Publicitat

FUTBOL

El Girona busca el lloc ideal per al seu grup d’animació

Les queixes d’aficionats comporten un canvi d’ubicació pel partit d'aquest diumenge contra el Sevilla

No tot han estat flors i violes en l’estrena del Girona. L’empenta i la il·lusió de l’afició blanc-i-vermella en l’any del debut a Primera han dut Montilivi a oferir una gran imatge. A una part dels gironins, però, els ha costat somriure. Un sector d’aficionats situats al gol sud, la majoria dels quals acumulen anys de fidelitat, s’han vist immersos en una problemàtica solucionada, de manera provisional, per al partit contra el Sevilla. El cas va començar el 19 d’agost, coincidint amb l’aterratge a Primera. El motiu? La ubicació del grup d’animació Jovent Gironí que, dret, obstaculitzava la visió d’abonats i de seguidors -al voltant d’una cinquantena-. “No tenim res en contra d’ells, tot al contrari, però s’han de situar de manera que no afecti tercers. El Girona ha de trobar la millor solució”, assegura Joana Soto, una de les persones afectades amb qui l’ARA s’ha posat en contacte. Els més petits també en pateixen les conseqüències. “És un lloc ideal per a la mainada perquè allà estan més controlats i emprenyen menys els veïns. A més, l’accés amb el cotxet ens va de meravella”.

Al descans del partit davant l’Atlètic, i amb la mediació de la seguretat de l’estadi -que els va exigir estar-se asseguts-, Jovent Gironí va decidir abandonar els seients. Els problemes, però, van continuar la jornada següent, malgrat la presa de contacte mantinguda amb l’entitat a mitjans de setmana. “Ens van dir que tot era un malentès entre els Mossos i la seguretat i que no tornaria a passar”, afirma David Herrera, el president. La falta de solucions va incrementar la inquietud. “Tenim el vistiplau del Girona i d’aquí no ens mourem”, deia el grup d’animació. El 28 d’agost, diversos afectats -el club ha atès una vintena de casos- es van acostar a les oficines per expressar el malestar. “Se’m va oferir la possibilitat d’omplir un formulari però vaig demanar poder tenir un tracte més directe, així que vaig enviar un correu”, diu la Joana, que també es va manifestar per mitjà de les xarxes socials.

Jovent Gironí ja havia mantingut reunions amb el club durant l’estiu per tractar les mesures de seguretat a les quals la Lliga obliga per tal de tirar endavant un grup d’animació. Aquesta penya no oficial -està a l’espera de rebre el vistiplau de la Generalitat, un cop efectuats els tràmits burocràtics- va emetre un comunicat l’1 de setembre on es disculpava per les molèsties causades i es mostrava predisposada a resoldre el cas. “Ens sap greu el que està passant, no volem cap polèmica, només demanem el nostre espai”, diu Pau Puig, un dels integrants.

Reunions amb el club

La primera solució plantejada era situar el grup al sector que uneix el gol sud i preferent, una zona amb menys abonats del que és habitual a causa de la poca visibilitat. Descartada l’opció de situar-los a la graderia original del gol nord per la proximitat amb l’afició visitant, tots els focus se centren just darrere de la porteria del mateix gol sud. Això, però, no solucionaria el problema perquè altres abonats es veurien afectats si la grada d’animació continua dreta. Sobre aquesta qüestió, Albert Mateos, responsable de l’àrea social del Girona, ha deixat clar: “Estem treballant per trobar la solució més satisfactòria per a totes les parts, i en els partits vinents ja es veuran els resultats”.

El club ja ha demanat els carnets de tots els membres de Jovent Gironí -uns 45, aproximadament- per dur a terme la recol·locació final i en una reunió mantinguda les últimes hores ha decidit traslladar-los, de manera eventual i a falta de la solució definitiva, a la nova graderia del gol nord. “Ho acceptem sempre que sigui només per a aquest partit, perquè la nova situació és allunyada del terreny de joc i no hi estem d’acord”, confessa David Herrero. La Joana, tanmateix, respira alleujada. “Per a nosaltres és una tranquil·litat saber que veurem el partit sense obstacles. Esperem que es resolgui aviat i trobin una situació adequada i segueixin animant”, conclou.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF