Esports 17/06/2013

El Girona allarga el somni de Primera

Acuña i Juanlu fan els gols en un partit més plàcid del que es preveia

Jordi Llorens

El Girona continua somiant amb la Primera Divisió després d'eliminar l'Alcorcón per 3 a 1 a les semifinals del play-off . L'Almeria serà l'últim obstacle dels homes de Rubi per assolir un objectiu que ni el més optimista esperava a principis de temporada. Tot i que el partit contra l'Alcorcón tothom donava per fet que havia de ser molt disputat, a l'hora de la veritat l'equip de Rubi no va passar dificultats, ja que als 5 minuts, Javi Acuña ja va avançar els locals. Una errada, sobretot del porter Manu Fernández, i la defensa madrilenya, que va deixar la pilota solta a la frontal de l'àrea després d'una passada llarga del porter Isaac Becerra, va ser aprofitada pel paraguaià, que va ser el més llest i va marcar a porta buida. Va ser l'única cosa que va poder fer Acuña, que havia estat dubte fins a última hora i als 12 minuts es va ressentir dels seus problemes i va haver de deixar el seu lloc a Ion Vélez. L'Alcorcón, malgrat que és un equip foguejat en play-offs , va notar el cop mentre el Girona, més còmode, va jugar com és habitual en ell, amb un bon tracte a la pilota i detalls de qualitat. Però els madrilenys no es podien rendir perquè necessitaven marcar i se'n van anar amunt a buscar el Girona i així van arribar més oportunitats per als homes de Rubi. Montilivi va cantar el segon en un parell d'ocasions però ni Juanlu Hens ni Ion Vélez van estar encertats. Als 38 minuts, una gran passada entre línies va permetre a Juanlu tenir una segona oportunitat i aquesta vegada no va perdonar. Es va desfer de Manu Fernández i va enviar la pilota al fons de la xarxa. Les coses començaven a pintar molt bé i Montilivi ja va començar a fer l'onada.

L'Alcorcón no reacciona

A la segona part, el Girona va recular una mica a l'espera d'algun contracop per sentenciar i l'Alcorcón no tenia més remei que anar a totes. Els madrilenys van assetjar els gironins però sense gaire perill i a poc a poc els homes de Rubi van tornar a aconseguir el control del partit. El tres a zero es va mastegar en un parell d'ocasions de Vélez i de Jandro, però no va arribar fins al minut 78, obra de Juanlu. El cordovès va aprofitar una excel·lent passada de Felipe Sanchón per sentenciar l'eliminatòria. Però l'Alcorcón és un equip amb caràcter i va continuar buscant el gol, un premi que va obtenir al minut 86, quan Sergio Mora va aprofitar per rematar una pilota des de dins de l'àrea. Dimecres a les vuit del vespre el Girona jugarà a casa l'anada de l'eliminatòria final contra l'Almeria, un equip que se li ha entravessat aquesta temporada; va guanyar en el temps de descompte a Montilivi i ara fa unes setmanes el va tornar a guanyar 2 a 1 després d'un clar penal sobre Acuña que l'àrbitre no va assenyalar i pel qual encara està lesionat.