FUTBOL
Esports 06/08/2013

Els nou partits de Primera i Segona investigats per irregularitats

El Sabadell i el Girona van participar en quatre d'aquests duels, però col·laboren amb les autoritats

Toni Padilla
1 min
Joaquim Boadas, president del Girona FC, a l'estadi de Montilivi.

BarcelonaEl president de la Lliga de Futbol Professional (LFP) va comunicar aquest dilluns que s'investiguen nou partits per suposades irregularitats, tres de Primera i sis de Segona. Tebas va admetre públicament dos d'aquests partits, aquells que ha denunciat la directiva del Girona, contra el Xerez a casa i contra el Racing fora.

Dels tres partits de Primera investigats, un seria el Llevant-Deportivo, partit sota sospita per la manera en què va guanyar el conjunt visitant. A més, els jugadors del Llevant van iniciar un conflicte intern quan Barkero va acusar diversos companys d'haver acceptat diners per perdre. L'altre partit investigat seria el Saragossa-Athletic –triomf basc per 1-2–, segons ha admès el mateix Tebas en declaracions a 'El Heraldo de Aragón'. El tercer partit no queda clar, però segons el diari 'Marca' podria ser el Llevant-Celta.

Dels sis partits de Segona, quatre van tenir participació catalana. A més del Girona-Xerez i el Racing-Girona, s'investiguen l'Osca-Sabadell i l'Hèrcules-Sabadell. El club sabadellenc va denunciar davant la LFP diverses informacions relatives a la possibilitat que un jugador del seu equip, Abraham Paz, hagués acceptat diners per jugar per sota del seu nivell aquests duels. L'anterior president del club, Joan Soteras, i l'anterior tècnic, Lluís Carreras, van denunciar ràpidament el cas, fet que ha agraït la LFP. Abraham Paz ha marxat aquest estiu al futbol israelià. Similar és el cas del Girona, ja que aquest club també ha denunciat trucades i reunions a la LFP, motiu pel qual els clubs investigats amb opcions de rebre són els adversaris.

Els altres dos partits investigats de Segona, segons diferents fonts, serien el Còrdova-Xerez i el Raciong-Hèrcules.

stats