FUTBOL - REIAL MALLORCA
Esports 30/06/2013

Gio i Pina, a punt de ser nous jugadors del Vila-real

El club vol una operació pack per treure més profit del traspàs del mexicà

M. R.
2 min
Gio i Pina es lamenten en el transcurs d'un partit d'aquesta passada temporada.

Palma.Les dues peces més cobdiciades del Reial Mallorca en aquest mercat d'estiu, Tomás Pina i Giovani dos Santos, estan a punt de convertir-se en nous jugadors del Vila-real. La Societat Anònima Esportiva dirigida per Llorenç Serra Ferrer vol traspassar els dos jugadors de manera conjunta per treure més profit de la venda del mexicà i el club groguet és el que més fort ha pugnat per ambdós. Les dues entitats han arribat a un acord que rondaria els deu milions d'euros per fitxar-los. Dilluns o dimarts està previst que cristal·litzi l'operació, que està pendent que Gio hi doni el vistiplau.

El màxim accionista i director esportiu vermell va confirmar la proposta del Vila-real, encara que també va recordar que no és l'únic conjunt que s'ha interessat pels futbolistes. "És veritat, el Vila-real s'ha posicionat bé, però també tenim d'altres propostes. Per Pina ens han arribat ofertes de la Premier i d'altres lligues. Dilluns o dimarts veurem com es resol tot segons la proposta que puguin fer", va explicar el pobler en declaracions a IB3.

Operació pack

El motiu de la venda conjunta dels dos futbolistes és que el Mallorca vol obtenir el màxim rèdit del traspàs de Gio. El club vermell comparteix el 50% de la propietat del futbolista mexicà amb el Tottenham anglès, per la qual cosa la meitat de la quantia que s'aconsegueixi anirà dirigida a la caixa del club londinenc. Així, englobant el seu traspàs amb el de Pina, l'entitat vermella podria exposar que el preu del mexicà ha estat més baix que el del migcampista. En conseqüència, podria rapinyar una quantitat que, malgrat que sigui modesta, alleujarà les dificultats econòmiques del club. S'ha d'apuntar que no és la primera ocasió que el Mallorca efectua operacions d'aquest tipus.

Aquests deu milions d'euros són els que l'entitat vermella necessita per poder quadrar els números d'aquesta temporada. El superàvit que s'espera amb aquesta quantitat es xifraria en 100.000 euros.

Predisposició

Tal com va reconèixer Serra Ferrer, per tancar l'acord cal que Gio accepti l'oferta del conjunt groguet. El mexicà ja ha deixat clar que només vol continuar jugant a la Lliga espanyola. Diversos conjunts de la Lliga espanyola s'havien interessat per aconseguir-ne el fitxatge. El València i el Betis n'eren dels més interessats, encara que l'únic conjunt que va presentar una oferta en ferm era nord-americà, Los Angeles Galaxy.

El cas de Pina és similar. El Betis era un dels conjunts que més havia pugnat per aconseguir que el migcampista reforçàs la medul·lar, encara que la seva oferta distava molt del que demana el Mallorca. Des de Sevilla es va apuntar que només s'havia oferit 1,8 milions d'euros més algun jugador com Agra, Matilla, Salva Sevilla, Eder Vilarchao o Álex Martínez.

Des de Rússia també han arribat ofertes per Pina. Els sis milions que oferia el CSKA eren una gran temptació, però el seu futbolista no estava disposat a partir-hi. Així, d'ençà del 2011, quan el Mallorca va vendre De Guzmán per vuit milions, el Vila-real haurà deixat 18 milions d'euros a la caixa vermella tot i ser l'enemic número 1 de l'afició.

stats