21/02/2015

Gesta d’un Fiatc Joventut insolent

Sitapha Savané intentant superar Ian O’Leary durant el partit d’ahir.

Enviat especial a Las PalmasEl Fiatc Joventut va aconseguir ahir una gesta sensacional i va eliminar l’Herbalife Gran Canària de la Copa del Rei (67-74). La Penya, que va recuperar a l’equip amfitrió un desavantatge de vuit punts en els últims deu minuts, lluitarà aquesta nit (21.30 hores, Esport3) contra el Reial Madrid per un lloc a la final. Sergi Vidal (21 punts) va liderar un triomf èpic que reforça un projecte engrescador.

La Penya va jugar fidel a l’estil que el va portar fins a la Copa del Rei, apostant per cinc jugadors de 23 anys o menys i practicant un joc ràpid que busca les pessigolles als rivals en els primers segons de cada possessió. A més va llançar sense por des de la línia de 6,75 metres. Salva Maldonado no va poder comptar per una lesió d’última hora amb Goran Suton, el seu quatre titular, però va saber trobar les solucions tàctiques que el partit requeria.

Els dos equips van començar el partit amb molts nervis i només van poder anotar quatre cistelles en els primers cinc minuts. El primer conjunt a concentrar-se va ser l’Herbalife Gran Canària, que va saber aprofitar la mobilitat de Kyle Kuric per tancar el primer període amb una renda de cinc punts (16-11). La reacció del Fiatc Joventut va ser una delícia. La Penya va anotar 23 punts en un segon quart en què va capgirar el marcador i va arribar a tenir una renda de vuit punts (21-29). La clau de la metamorfosi va ser accelerar el partit i intentar més llançaments que en un primer període massa tímid ofensivament. Al descans, la renda verd-i-negra era de sis punts (28-34).

Animat per un Gran Canaria Arena farcit d’aficionats locals, l’equip amfitrió va augmentar la seva intensitat defensiva i va alentir els atacs de la Penya, alternant una assignació individual amb una de zonal. La tàctica li va servir per millorar les seves prestacions, guanyar confiança i capgirar el marcador quan faltaven 15 minuts per al final (37-36). Un Fiatc Joventut molt combatiu va patir per sobreviure a una sotragada que el va allunyar a vuit punts del rival (49-41) i va arribar als últims deu minuts amb un desavantatge de cinc punts (53-48).

La reacció final del Fiatc Joventut va ser èpica. Sergi Vidal va anotar 10 punts en un últim període sensacional en què els jugadors de la Penya van jugar sense por de perdre contra un rival al qual van començar a fer figa les cames. La pressió va acabar de condemnar un equip local que no va poder superar un rival amb molts menys recursos, però amb un gran orgull. L’equip verd-i-negre va jugar els últims minuts amb una gran sang freda.

El següent rival del Fiatc Joventut serà un Reial Madrid que ahir va tenir problemes per superar el CAI Saragossa (85-73), però que va saber reaccionar a temps i classificar-se per disputar les semifinals de la Copa.

Rudy Fernández va liderar el triomf del vigent campió amb 16 punts i 8 rebots. L’equip que entrena Pablo Laso va arribar a tenir un desavantatge de set punts (39-46) a l’inici del tercer període, però va reaccionar amb un parcial 15-0 que va dinamitar la moral del seu rival (54-46). El CAI Saragossa va utilitzar una defensa 2-3 per intentar, sense sort, una última reacció que no es va produir.