25/08/2011

Gerard Piqué o quan ja no serveix resar

2 min
Gerard Piqué serà baixa durant les properes setmanes i es perdrà la final de la Supercopa d'Europa.

Just després de la final de Wembley i molt abans que es fes mundialment famós perquè li fiquessin el dit a l'ull, Tito Vilanova va concedir una entrevista a Lu Martín, d' El País , un dels periodistes més càustics de l'entorn del Barça. En el repàs de la temporada, el segon de Josep Guardiola va donar el titular de l'entrevista. "Sense el Piqué tot l'invent se'ns n'anava en orris". I, en el context de la resposta, encara s'entenia millor una de les claus de l'èxit a la Lliga i a la Champions. "Hi va haver un moment en què resàvem perquè no es lesionés el Gerard".

Eren les setmanes en què Carles Puyol no es curava de la lesió i que Éric Abidal, que estava fent un gran paper com a defensa central, va quedar fora de circulació pel seu tumor al fetge. L'argentí Gaby Milito, que a aquelles altures ja havia intentat marxar al Màlaga però no va superar la revisió mèdica, era ja un futbolista que havia fet mèrits per perdre la confiança de l' staff tècnic, de la crítica i de l'afició. El tram decisiu de la temporada, doncs, l'havíem de passar amb Sergio Busquets o Javier Mascherano fent tàndem amb Gerard Piqué a la defensa. Finalment, l'argentí, per col·locació, tall, caràcter i experiència, se'n va sortir amb nota a l'hora de jugar al darrere.

Ara, després de cinquanta dies de vacances, la gira americana amb el Barça i una lesió en un amistós amb Espanya, Piqué ha tingut un trencament muscular que el deixarà gairebé un mes fora de l'equip. Fins a mitjan setembre, doncs, Guardiola no podrà comptar ni amb Piqué ni amb Puyol, els dos homes que, durant la temporada, fan olor de parella titular. Per tant, de cara a la final de la Supercopa d'Europa i de l'inici de la Lliga -si és que mai arriba a començar-, Guardiola haurà de tornar a inventar. L'únic central de naixement és Andreu Fontàs, un jugador encara mancat de galons per manar al darrere. Tant ell com Abidal són esquerrans i això descarta, pràcticament, que puguin jugar junts a l'eix. Mascherano, doncs, haurà de tornar a honorar el sobrenom de "Jefecito" i caldrà que es multipliqui contra un Porto que ho fia gairebé tot a la pilota aturada.

Demà, a l'estadi Lluís II de Montecarlo, contra l'increïble Hulk i companyia, al Barça li poden faltar centímetres a l'hora de defensar les centrades. Fins i tot amb Piqué al camp, l'equip ha encaixat tres dels quatre gols contra el Madrid després d'uns maldestres refusos de córner. És una de les facetes que, en aquest inici de temporada, queden per millorar. Sense Piqué serà més difícil. El repte de Guardiola, i de l'equip, creix en el moment que la lògica ens situava, massa, com a favorits.

stats