NATACIÓ SINCRONITZADA
Esports 16/02/2012

Gemma Mengual diu adéu a la seva vida dins de l'aigua

La nedadora catalana, de 34 anys, anuncia que es retira de la natació sincronitzada en un moment en què prioritza el seu fill, el Nil, i la seva família per damunt de l'esport al qual s'ha dedicat vint-i-sis anys.

David R. Jover
2 min
Gemma Mengual va rebre el suport de tota la seva família i va tenir ben a prop el seu fill Nil.

BARCELONA."Plego perquè tinc la sensació que ja he donat tot el que havia de donar a la natació i la natació també m'ho ha donat tot a mi", va dir Gemma Mengual a la roda de premsa del seu comiat, en què va estar acompanyada de tot l'equip de natació sincronitzada i de la seva mentora i entrenadora, Anna Tarrés.

Va arribar acompanyada del seu fill, Nil, que és una raó de pes per a la seva retirada. Fa 15 mesos que va ser mare i el cap ja no mostrava les mateixes preferències que abans. La natació és la seva vida, però n'acabava de crear una, la del Nil, que ahir no es podia estar de cridar a la seva mare mentre ella llegia, com podia per l'emoció, el comunicat en què va anunciar que es retira, que diu adéu al somni de joventut que li ha donat tot en el món de l'esport.

"Somiàvem guanyar medalles olímpiques i finalment les vam aconseguir. El nostre somni es va acabar fent realitat", va destacar. I és que va aconseguir dues medalles olímpiques a Pequín, el 2008, en categoria de parelles, amb Andrea Fuentes, i també en modalitat d'equip. El somni fet realitat la va acabar d'omplir, perquè a més de les medalles de plata, també n'ha aconseguit d'or en Mundials i Europeus.

Dos anys per pensar

Després del Mundial de Roma del 2009, en què l'equip espanyol de natació sincronitzada va aconseguir sis medalles, va decidir parar temporalment per poder ser mare. A l'octubre va tornar, amb força, a les piscines. Però ja no era el mateix. El cap podia amb el cos i les ganes de competir. El Nil i la seva família havien agafat el relleu de la natació pel que fa a importància i realització personal. Va ser el moment d'asseure's i decidir amb el cap fred: val més retirar-se a temps i amb tots els honors.

"El millor moment per retirar-se és quan ho veus clar, quan notes que t'alliberes", va comentar la sirena catalana, l'esportista que va donar a conèixer la natació sincronitzada en un territori que fins a aquell moment desconeixia un esport que ara idolatra i admira per la dificultat i la constància. Marxa una referència.

stats