NBA
Esports 24/11/2012

Gasol contra Gasol, la batalla definitiva

àlex Gozalbo
2 min
Pau Gasol intenta superar el seu germà Marc durant una acció de joc.

BARCELONAEls germans Gasol es van veure ahir a la nit les cares per enèsima vegada a la NBA en un partit programat al FedExForum de Memphis. Marc està liderant uns Memphis Grizzlies que, per primer cop a la història, han començat la temporada liderant la classificació. Pau, per la seva banda, tracta de trobar el seu espai als nous Lakers de Mike D'Antoni. Les seves estadístiques són cada vegada més semblants.

"Cada any juguem quatre vegades, així que imagina't si estem acostumats a competir l'un contra l'altre", explica a l'ARA Marc Gasol. El pivot dels Grizzlies té una mitjana de 15,1 punts i 7,2 rebots. A més, el català reparteix 4,4 assistències per partit, més que cap altre jugador interior a la NBA. "Quan era petit vaig començar a jugar de base, i això sempre ajuda. Hi ha conceptes del joc de base, com la visió de joc i el domini de la pilota, que són molt útils en qualsevol posició de la pista. Estic content de totes les eines amb les quals els entrenadors han anat enriquint el meu joc", diu.

Els números de Pau Gasol són molt semblants. L'aler pivot assegura 14 punts, 9,5 rebots i 3,6 assistències per partit. D'ençà que Phil Jackson no és a la banqueta dels Lakers, el català juga més allunyat de la cistella i els seus percentatges de tir han baixat. Passava amb Mike Brown i passa amb Mike D'Antoni.

"M'agradaria que Marc pogués seguir evolucionant com a jugador", assegura Pau Gasol, que està intentant adaptar-se a les exigències ofensives del seu nou entrenador. "De moment hi estic molt còmode, jugant amb llibertat", opina el jugador dels Lakers, que disputa la dotzena temporada a la NBA, set més que el seu germà Marc.

Candidats a l'All-Star de Houston

A poc més de 50 dies perquè es tanquin les votacions per a l'All-Star de Houston, els germans Gasol estan entre els candidats a ocupar un lloc entre els millors jugadors de la Conferència Oest. La novetat d'aquesta temporada és que els aficionats poden votar a través de les xarxes socials més populars, com ara Facebook i Twitter.

stats