FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 26/08/2013

Guardiola demana als seus jugadors que “s’alliberin” quan falten quatre dies per a la final de la Supercopa contra el Chelsea

El tècnic exigeix als seus futbolistes que no se centrin només en les idees que ell transmet, sinó que apliquin les virtuts típiques del joc del Bayern. El campió alemany disputa demà a Friburg la quarta jornada de Bundesliga

Isaac Lluch
2 min

MunicPep Guardiola ha fet avui una declaració de principis futbolístics a la sala de premsa de la ciutat esportiva del Bayern. El tècnic català ha demanat als seus jugadors que juguin més alliberats d’ordres tàctiques i que agafin les recomanacions que ell dóna al vestidor com a mera pauta i no com a dogma de fe. “Jo només sóc l’entrenador i dono unes quantes idees sobre l’equip i el rival, però quan l’àrbitre xiula l’inici del partit, són els jugadors els que han de decidir. Han de jugar lliures”, ha reclamat a quatre dies d’enfrontar-se en la final de la Supercopa europea a Praga al Chelsea de José Mourinho.

En el derbi de dissabte contra el Nuremberg, el Bayern va arribar a assolir el 81% de possessió de la pilota –rècord històric a la Bundesliga–, però Guardiola va justificar que en absolut això és cap finalitat en si. I ni parlar-ne d’impregnar l’equip bavarès amb un segell absolutament Barça. “M’agrada tenir la possessió de pilota, perquè en cas de pèrdua de l’esfèrica estiguem tots junts i per evitar contracops. Però un cop ens apropem a l’àrea, m’agraden també les centrades i que jugadors com Thomas Müller no parin de córrer. Tenim bons jugadors de banda, bons rematadors de cap com Mandzukic, Pizarro o Müller, tenim jugadors com Götze que es mouen intel·ligentment pel mig i m’agrada atacar ràpid”, ha indicat mentre insistia que els seus futbolistes s’han d’“alliberar”. “Jo també he estat jugador i sé que són la part més important del club, no l’entrenador”, ha precisat.

Guardiola també ha argumentat el seu convenciment de jugar inicialment amb un sol migcentre, si bé la premsa qüestiona el perquè no n’utilitza dos com la temporada passada (Schweinsteiger i Javi Martínez). “A la pissarra marquem una sola posició, però després els jugadors es mouen cap a dins i cap a fora. Podem defensar amb dos migcentres, també. Ha passat durant el partit. L’important és moure’s correctament, i contra el Nuremberg només vam concedir una ocasió en 90 minuts”, ha valorat.

El Bayern juga demà el seu quart partit de Bundesliga a Friburg −equip que està classificat per a l'Europa League− sense Thiago ni Javi Martínez, lesionat a l’abductor. Guardiola ha demanat centrar-se en aquest partit i no ha volgut entrar a valorar l’última provocació de Mourinho, que havia assenyalat que el Bayern va ser l’any passat el millor equip d’Europa, però que ara, amb el canvi d’entrenador, dubtava que ho fos.

stats