COPA DEL REI
Esports 13/12/2011

Fugaç canvi de xip per il·lusionar-se amb la Copa

Natalia Arroyo
2 min
PLETÒRICS 
 Romaric celebra el seu gol contra l'Atlètic de Madrid. L'Espanyol, ple de moral pel triomf a la Lliga, visita el Celta a la Copa del Rei.

Afortunadament les cames dels futbolistes es recuperen més aviat de l'esforç d'un partit quan l'últim resultat és una golejada dolça que no pas si ha sigut una derrota o un empat. Tot just dos dies després que l'Espanyol derrotés l'Atlètic de Madrid 4-2 a casa en el partit que tancava la 16a jornada de la Lliga, els blanc-i-blaus afronten l'anada dels setzens de final de la Copa del Rei contra el Celta a Vigo (21 h, Canal + Liga 2).

Hauran passat menys de 47 hores des que Paradas Romero va xiular el final a Cornellà-El Prat passades les onze de la nit, quan els periquitos saltaran a la gespa de Balaídos per tornar a disputar 90 minuts de màxima exigència contra "un dels equips que millor futbol practiquen a Segona", com va definir Pochettino el seu rival d'aquest vespre.

Rotacions obligades

La plantilla es va concentrar diumenge a la nit i ahir a primera hora del matí ja era a l'aeroport per volar cap a Vi go, on a mitja tarda va fer una suau sessió d'entrenament per mirar de recuperar sensacions de cara al duel contra el Celta, que ha accedit a aquesta ronda després de superar en les dues anteriors el Las Palmas i el Valladolid. "Hem de valorar com està la gent físicament i decidir l'onze en funció de qui estigui al 100%, però farem una alineació de garanties", va assegurar el tècnic argentí, que donarà minuts a homes menys habituals com Baena, Kiko Casilla o Amat.

Pochettino va carregar durament contra la LFP i la RFEF per la mala distribució dels horaris, que "minven el potencial" de l'Espanyol de cara a fer-ho bé en aquesta competició, que, segons ell, "l'equip encara amb molta il·lusió".

Després de caure a vuitens de final l'any passat, justament contra l'Atlètic de Madrid, l'Espanyol busca la que seria la cinquena Copa del Rei de la seva història. Diumenge, en un curiós joc amb l'afició a Cornellà-El Prat, el club va recordar que va ser el 1929 quan es va aconseguir el primer títol, després de guanyar 2-1 al Reial Madrid, contra qui també van sumar la segona Copa en vèncer-los per 3-2. Les Copes, però, que tothom té més presents són les del 2000 (2-1 a l'Atlètic de Madrid) i 2006 (4-1 al Saragossa), fites que fan de l'Espanyol un dels clubs amb millor palmarès en aquesta competició al segle XXI.

Encara que el triomf de diumenge l'hagi situat vuitè a quatre punts del Màlaga, que tanca les places per jugar l'Europa League, la plantilla és conscient que la Copa és la porta d'accés més directa a Europa. I aquesta ambició seran les ales per oblidar el cansament.

stats