OPERACIÓ PORT
Esports 26/02/2013

Fuentes: "Només jo sé si Marta Domínguez hi està implicada"

Nega haver estat acomiadat de la Federació d'Atletisme el 1989

A.s. / T.p.
2 min
El doctor Eufemiano Fuentes parlant amb els periodistes ahir a la porta dels jutjats.

Barcelona.El doctor Eufemiano Fuentes va dir ahir a la sortida de la vista oral del judici per l'operació Port que ni tan sols l'atleta Marta Domínguez sap si està implicada en aquest cas. "Només ho sé jo", va afirmar de manera desafiadora davant dels periodistes que l'esperaven a la sortida dels jutjats. Fuentes respon així a les paraules del president de la Federació Espanyola d'Atletisme, José María Odriozola, que dissabte va dir durant una entrevista sobre la suposada implicació en l'operació Port de l'atleta de Palència i senadora del PP que "no es pot actuar per comentaris o rumorologia". Eufemiano Fuentes es va dirigir als periodistes fora dels jutjats per afirmar: "L'única persona que ho sap [si Marta Domínguez hi està implicada] sóc jo, ni tan sols ho sap ella, i només l'hi diré a la jutge si m'ho demana, tal com li vaig oferir el primer dia". Odriozola també havia comentat que la seva primera mesura en assumir el càrrec a la Federació Espanyola d'Atletisme el 1989 va ser prescindir dels serveis d'Eufemiano Fuentes. El metge canari, però, també va desmentir Odriozola, i va recordar que ell se'n va anar voluntàriament l'any anterior, després que la seva dona, l'atleta Cristina Pérez, donés positiu per amfetamines en un control antidopatge.

El 2006 la Guàrdia Civil va trobar una bossa de sang en la qual apareixia l'apel·latiu "Urco", el nom d'un dels gossos del marit de l'atleta Marta Domínguez, i el número de telèfon de la fondista. A més, el diari El País va publicar fa una setmana que Marta Domínguez va ser pacient d'Eufemiano Fuentes des d'almenys el desembre del 1997, quan tenia 22 anys i suposadament es va sotmetre a diversos tractaments dopants per millorar el seu rendiment, incloses les autotransfusions de sang. Així, el desembre del 1997 Fuentes s'hauria trobat amb Domínguez, tal com reflectia una nota escrita a mà pel doctor que acaba amb una recomanació: "Iniciar tractament amb" i el dibuix d'un punt envoltat d'un cercle (símbol de l'EPO en altres papers) "molt suau". Aquell hivern Domínguez, ja medallista europea en pista coberta el 1996 i finalista del Mundial indoor del 97, va aconseguir una nova medalla europea i el campionat estatal en pista coberta. La fondista mai ha donat positiu en un control antidopatge i sempre ha negat qualsevol unió professional amb el doctor Fuentes, però ha estat protagonista en dues investigacions relacionades amb el món del dopatge. L'any 2011 una primera causa contra Domínguez per dopatge esportiu va ser arxivada.

En la vista de l'operació Port celebrada ahir només van declarar experts en toxicologia, que van valorar el grau de perjudici per a la salut dels esportistes d'una transfusió de sang a una persona sana.

stats