Publicitat
Publicitat

Barça

'France Football' analitza "les fissures" de la "sobirania" del Barça

La revista francesa fa un dossier de vuit pàgines per parlar "de l'ombra del dubte" del club blaugrana "a tots els nivells" de l'entitat

La revista francesa 'France Football' dedica la seva portada i vuit pàgines d'anàlisi de la situació actual del Barça. "Sobirà en temps de Guardiola, la casa catalana ja no mostra la mateixa grandesa a causa de l'acumulació de moltes fissures a tots els nivells del club", explica el subtítol de presentació en pàgines interiors. "Barcelona, l'ombra del dubte" és el títol que es pot llegir en una imatge gegant del Camp Nou.

"Barça, el parany" és la contundent portada de la revista, que es pregunta "on va el Barça", quin és el rumb que té ara el club català. Que Leo Messi sigui "menys brillant", com ha afectat l'enrenou del seu traspàs a Neymar, els problemes per fer complementàries les dues grans estrelles del vestidor, l'edat avançada de Xavi, un vestidor "castigat", un entrenador "novell" en dificultats i "els problemes extraesportius que s'acumulen" són els factors que 'France Football' posa a debat per entendre la situació actual del Barça.

El dossier comença amb un reportatge, amb foto de Messi i Neymar, que repassa les complicades negociacions per a la renovació del crac argentí. Tot seguit s'atura en la recent sanció de la FIFA al club blaugrana i qüestiona la postura del Barça sobre un suposat "complot" en la seva contra.

Neymar i el fet que el seu salari superi el de la majoria de veterans del Barça, com va denunciar Johan Cruyff, és el punt de partida de la següent doble pàgina, que se centra en una descripció crítica de la situació esportiva de l'entitat. Es destaquen sis apartats, que fan referència a la falta de lideratge del grup, al fet que Martino hagi sigut "la decisió equivocada" per a la banqueta del club, a "l'envelliment de la defensa", al relleu que s'haurà d'assumir quan marxi Víctor Valdés, al poc pes que tenen ara les generacions que pugen de la Masia, sobretot des de l'adéu de Thiago, i a les dificultats que té Xavi, amb 34 anys, de seguir sent el "director d'orquestra" que era abans.

A més, s'inclou una entrevista a Omar Da Fonseca, consultor del canal d'esports beIN Sports, que critica que "la possessió s'hagi convertit en una obsessió" al vestidor, i una breu conversa amb Lobo Carrasco, que reclama la necessitat de "rentar la imatge del Barça", perquè el club pot estar perdent "reputació" per la repercussió mediàtica que està acompanyant als últims casos denunciats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF