Esports 16/10/2011

França supera Gal·les i jugarà la final (9-8)

Ferran Vital
Fulgence Ouedraogo no amaga la seva alegria.

Barcelona.França es va classificar per a la final de la Copa del Món de Rugbi després de derrotar Gal·les en un partit molt ajustat (9-8). El XV del Gall no va completar un bon enfrontament, però en va tenir prou amb tres cops de càstig per superar un rival que va jugar més d'una hora amb inferioritat numèrica.

Gal·les va ser millor en els primers compassos de partit. Va pressionar bé en defensa i va aprofitar els recursos tàctics en atac, i Hook va anotar els primers tres punts amb un cop de càstig de Hook.

Però l'enfrontament va fer un gir quan Gal·les va patir la lesió d'Adam Jones i el capità Sam Warburton va ser expulsat amb una vermella directa. Tot i jugar amb un home més, els francesos no van poder anotar cap assaig, però sí capgirar el marcador amb dos xuts de Morgan Parra abans del descans (6-3).

A la represa, Gal·les va continuar duent el pes del partit, però va ser França qui va aconseguir distanciar-se al marcador 9-3. Els miners no es van donar per vençuts i van anotar un assaig -no transformat- que va igualar el marcador al minut 60. Gal·les ho va provar fins a l'últim moment, però no va poder superar un equip que es va limitar a defensar i a especular amb el resultat favorable (9-8) que seria definitiu.

França disputarà la seva tercera final -les anteriors les ha perdudes- contra el vencedor del partit entre Austràlia i Nova Zelanda.