MUNDIAL D'HANDBOL
Esports 31/01/2011

França confirma que és la millor del món

En un partit èpic, França va superar Dinamarca 37-35 i va evidenciar que continua sent la millor selecció del món. Uns últims minuts espectaculars de Jérôme Fernández, claus del triomf francès.

David Jover
Gestos d'eufòria dels francesos, Accambray i Barachet poc abans d'acabar la final.

BARCELONA.Segon mundial consecutiu -quart de la seva història-, a més dels Jocs Olímpics i l'Europeu. La selecció francesa va deixar clar ahir a Malmö, amb patiment inclòs, que és l'actual dominadora de l'handbol mundial i que no té rival. Comandada per un genial Nikola Karabatic, jugador considerat el millor central del món, que es va carregar l'equip a l'esquena en el segon temps, i l'extrem Michael Guigou, autor de set gols, França va saber patir i va endur-se la medalla d'or després de setanta minuts de partit i pròrroga.

Tot i que França va dominar durant gairebé tot el matx, en què va arribar a guanyar per quatre gols (16-12), Dinamarca, gràcies a l'exblaugrana Mikkel Hansen, autor de 10 gols, no li va perdre mai la cara a la final i va arribar a empatar a l'últim segon mitjançant Spellerberg, que després, al temps extra, no va estar gaire encertat amb diverses pèrdues de pilota.

Els primers minuts de partit van estar marcats per una defensa molt forta de l'equip francès, que va imposar un nivell de duresa molt alt amb la parella Bertrand Gille i Didier Dinart. Això va provocar que els danesos, que van sortir a la pista molt nerviosos, no marquessin fins al minut cinc de partit, gràcies a l'extrem Eggert.

Remuntada incompleta

A mesura que avançava el primer temps, el duel anotador entre Karabatic i Hansen va començar i tots dos van erigir-se en els líders dels seus equips. Tot i ser superior en joc, França no va saber transformar la superioritat en gols i va deixar que Dinamarca sempre tingués opcions al partit, encara que al descans perdés per tres gols de diferència, 15-12.

Al segon temps, tot i que es va veure quatre gols per sota al marcador durant uns minuts, la selecció danesa va treure l'orgull i en cap moment es va rendir. De la mà del porter Landin, autor de 21 aturades, tot i que al primer temps no va estar gaire encertat, els homes d'Ulrik Wilbeck van anar remuntant i gràcies a l'incombustible Lars Christiansen van emapatar a 29 a tres minuts del final del temps reglamentari. Aleshores, un gol de Guigou i un altre de Karabatic van semblar decidir el partit, però un actor inesperat com Spellerberg va marcar el 31-31 final quan quedaven dos segons amb un llançament de nou metres.

En els deu minuts de temps extra França va ser superior gràcies al porter Omeyer, que no va estar gaire brillant durant el matx, i l'exblaugrana Jérôme Fernández, que va anotar dos gols decisius, un de set metres, i va sorprendre tots els que esperaven que Karabatic llancés. França va demostrar ahir que té corda per a estona.