Esports 08/10/2011

França, sense Abidal, es jugarà dimarts ser a l'Eurocopa

Amb Piqué, Busquets i Xavi de titulars, Espanya ha guanyat Praga en la penúltima jornada de la fase de classificació per a l'Eurocopa. Espanya ja estava classificada. Villa i Puyol també han jugat.

A.g. / T.p.
2 min
França, sense Abidal, es jugarà dimarts ser a l'Eurocopa

BARCELONA.A falta de només una jornada, la d'aquest dimarts, de la fase de classificació per a la pròxima Eurocopa, en la major part de grups encara no s'ha decidit quines seleccions seran a Polònia i Ucraïna. França, amb Éric Abidal veient des de la graderia el partit per culpa de la lesió que va patir al Molinón amb el Barça, va golejar els albanesos i es jugarà dimarts que ve a París ser a la fase final. Els homes de Laurent Blanc en tenen prou amb un empat contra Bòsnia. Els balcànics, però, seran els que es classifiquin si fan saltar la sorpresa i superen els bleus al seu estadi.

La fase de classificació està formada per nou grups: els primers classificats accedeixen directament a la fase final i els vuit millors segons de grup juguen un play-off entre ells que decidirà els quatre últims classificats. La jornada d'ahir, de fet, no va acabar d'aclarir gaire l'escenari, i tot es decidirà aquest dimarts amb alguns duels a vida o mort com el de París o el dels danesos i els portuguesos, que arriben a l'última jornada com a primers de grup, empatats. Ara mateix ja s'han classificat Alemanya, Itàlia, Holanda, Espanya i Anglaterra. La lluita per la segona posició de cada grup, però, serà ferotge, amb seleccions tan modestes com Estònia, Armènia i Montenegro amb serioses opcions de classificar-se per a aquests play-off .

Espanya no pateix gens

La selecció espanyola, per la seva part, va jugar a Praga amb tres jugadors del Barça en l'onze inicial (Piqué, Busquets i Xavi), i va superar la República Txeca per 0 a 2 amb gols de Mata i Xabi Alonso. El jugador basc del Madrid es va retirar lesionat després d'una duríssima entrada de Hübschman. Carles Puyol, per la seva banda, va entrar al descans per ocupar el lloc de Sergio Ramos a l'eix de la defensa, i Villa va substituir Fernando Torres.

Avui jugarà un altre fubolista del Barça, en un altre continent. El malià Seydou Keita participarà en l'últim partit de la fase de classificació per a la Copa Àfrica 2012. Mali, primera de grup, assolirà matemàticament el seu bitllet si supera Libèria en un duel que tindrà lloc a Monròvia. Un empat també els serviria, sempre que Zimbàbue no guanyi Cap Verd en l'altre partit del grup. Fins i tot la selecció de Keita podria accedir a la pròxima Copa Àfrica com una de les millors segones classificades.

stats