12/04/2012

Florentino, tip de Mourinho

3 min
Florentino, tip de Mourinho

BARCELONA.El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, va respirar tranquil ahir després del triomf dels seus jugadors al Vicente Calderón. Pérez, com bona part de la directiva del Madrid, ha passat uns dies marcats pel nerviosisme després de l'empat del València al Santiago Bernabéu, i el triomf d'ahir va tenir un efecte balsàmic. Els quatre punts de diferència, però, no són un coixí suficient per respirar tranquils i dins del Madrid es viu aquest tram final de temporada amb molt nerviosisme. Alguns directius del club han reconegut a persones del seu entorn que hi ha "por" de les conseqüències que podria tenir perdre una Lliga que s'havia anat guanyant per 10 punts.

A més, la tensió d'aquest final de temporada ha empès tothom cap als extrems. Florentino Pérez, per exemple, ha manifestat a alguns dels membres de la seva junta directiva que no està d'acord amb algunes de les decisions que José Mourinho ha pres els últims dies, com no voler oferir la roda de premsa posterior a l'empat davant del València i la de la prèvia contra l'Atlètic de Madrid. El president blanc no ha parlat d'aquest afer directament amb el tècnic portuguès, però Mourinho ja sap quina és l'opinió de Pérez sobre això i és conscient que ara mateix la relació entre tots dos és força freda, encara que de portes enfora la imatge que es vol oferir és d'unió i serenitat.

Florentino Pérez creu que la feina de Mourinho hauria d'incloure donar la cara en un moment complicat com va ser l'empat amb els valencians, i tampoc ha paït que el tècnic d'un club com el Madrid no hagi parlat en la prèvia d'un derbi madrileny. Quan Mourinho no ha parlat abans o després de victòries o de partits carregats de tensió arbitral, com el de Vila-real, Pérez ha mirat cap a una altra banda, però el dia del València va ser diferent. Malgrat que Aitor Karanka va insistir que la culpa de l'empat era en part una mala actuació de l'àrbitre, la majoria dels jugadors i els directius van pensar que l'empat era conseqüència de la mala sort i el bon paper de l'equip visitant. En insistir en les excuses arbitrals i no donar la cara quan la pressió sobre els jugadors era màxima, Mourinho va decebre Florentino, que ahir va haver de pair que, una altra vegada, Aitor Karanka, l'ajudant del tècnic portuguès, fos qui oferia la roda de premsa posterior al triomf del Reial Madrid al Vicente Calderón.

De fet, des de fa setmanes Florentino s'ha encarregat de fer saber als seus cercles pròxims que donarà un suport total a Mourinho fins a finals de temporada, ja que tots comparteixen el mateix objectiu, guanyar la Lliga i la Lliga de Campions.

Un futur pròxim sense Mou

Però un cop acabi la temporada, el president madridista prefereix que el portuguès faci les maletes i marxi a Anglaterra, una opció que també agradaria a Mourinho si aconsegueix guanyar un dels dos títols importants als quals aspira. Pérez ha reconegut parlant amb persones de confiança que ara toca callar i donar suport a Mourinho, ja que queda poc per al final de la temporada, però fa temps que pensa en un futur amb un entrenador que ofereixi més bona imatge, com l'alemany Joachim Löw.

Mourinho ho sap, però no es mostra nerviós. Fa mesos que treballa en dues vies de futur: seguir al Madrid la pròxima temporada -ja ha donat gairebé totes les indicacions sobre com hauria de ser la pròxima pretemporada- i obrir-se portes al mercat anglès si toca marxar, tant si ha fracassat com si ha obtingut un gran èxit.

Els dubtes de Mourinho

De fet, si el tècnic de Setúbal no va parlar abans del derbi amb l'Atlètic és, en part, perquè no va quedar content amb les declaracions dels seus jugadors després de l'empat amb el València, quan cap dels que va parlar va voler situar l'actuació arbitral al centre del debat, tal com hauria preferit Mourinho.

Algunes persones de confiança de Florentino Pérez li han recomanat que intenti fer equilibris el que queda de temporada amb l'esperança que els jugadors facin la feina, com ahir al Calderón, per poder tancar l'època de Mourinho a la banqueta amb un gran títol i poder pactar una sortida que els deixaria a tots dos satisfets. Així tots dos podrien dir que han aconseguit un títol important en plena època de domini del Barça i es podrien perdre de vista. La paciència de tots dos, sotmesa últimament a una gran tensió, fa dies que s'està esgotant.

stats