25/01/2013

Florentino Pérez entra en escena

3 min
Florentino Pérez, president del Reial Madrid, durant la compareixença pública.

MADRIDPodria haver estat una de les setmanes més tranquil·les per al Reial Madrid i justament ha passat tot el contrari. Després de començar la segona volta de la Lliga golejant a domicili el València i classificant-se per a les semifinals de la Copa del Rei, semblava que es construïa l'escenari ideal per encarar la part decisiva de la temporada. Però res més lluny de la realitat.

Després de l'empat a Pamplona amb una imatge lamentable, els jugadors, tocats per l'orgull, decideixen conjurar-se per acabar la temporada tan bé com puguin i deixar de banda totes les picabaralles que poguessin tenir entre ells. L'entrenador, però, els demostra que no seguirà la seva línia quan esbronca Di María (i després ho filtra) i quan fa el mateix amb Cristiano Ronaldo, quan justament el davanter està rendint al màxim nivell i està més involucrat que mai amb la resta de companys. Aquest incident entre els dos portuguesos sorprèn molt els jugadors perquè és desmesurat i està fora de lloc.

Les sensacions dels jugadors, per tant, són que José Mourinho no està implicat. Ja no és l'entrenador de les dues primeres temporades i no el veuen capaç de seguir tirant endavant aquest projecte. Amb aquesta idea que ronda pel cap a la majoria dels futbolistes del vestidor, el president Florentino Pérez cita els dos capitans, Iker Casillas i Sergio Ramos, a un dinar a les seves oficines d'ACS. També hi assisteix el director general del club, José Ángel Sánchez, per negociar les primes. L'àpat dura una mica menys de dues hores i hi surten molts temes de conversa, entre els quals les sensacions que tenen al vestidor del comportament de Mourinho aquests últims dies. Li expliquen que hi ha certs jugadors que una temporada més amb aquesta actitud no l'aguantarien.

Aquesta informació arriba al diari Marca , que decideix treure ahir una portada en què intenta explicar aquest missatge del vestidor, però potser una mica més agressiu del que realment va ser. La notícia la coneixen els jugadors a la zona mixta de Mestalla després del partit de Copa i demanen al club que sigui contundent a desmentir la informació perquè no toleren que els tractin de xantatgistes.

Ahir a primera hora el Reial Madrid decideix fer una compareixença pública de Florentino Pérez amb un desmentiment contundent, seguit d'un comunicat firmat pels dos capitans. En cap moment es parla amb José Mourinho, i el portuguès no vol saber res d'aquest tema. Fa dies que està apartat de tot. Ni parla en les prèvies ni després dels partits que guanya el Reial Madrid.

A la una de la tarda, amb puntualitat absoluta, el president blanc trenca la seva norma sagrada de no parlar públicament del dia a dia del club i fa una roda de premsa en la qual diu que "és rotundament fals que es plantegés algun tipus d'ultimàtum ni res que s'hi assembli". Just en acabar, la web del club publica un comunicat de Casillas i Ramos en què diuen el següent: "Mai s'ha plantejat cap tipus d'ultimàtum per part nostra respecte a la figura del nostre entrenador". A més, afegeixen que volen mostrar el seu suport a la figura de Mourinho: "Li devem el màxim respecte".

Però un cop més es tracta de matisos. Tant el president com els capitans neguen en tot moment que hi hagués algun tipus d'ultimàtum o xantatge, però no que parlessin de les males sensacions que tenen del seu entrenador. Les males sensacions que el vestidor va transmetre al president, al director general i també als periodistes, però ara Florentino Pérez ja sap perfectament que José Mourinho no pot seguir una temporada més entrenant el Reial Madrid.

stats