REIAL MADRID
Esports 23/09/2011

Florentino i Mourinho es queden sols

El madridisme està girant l'esquena de mica en mica a José Mourinho. Després dels últims resultats dels blancs (un punt dels últims sis), a Madrid ja no donen per bones les excuses del portuguès.

Nuria García
3 min
Florentino i Mourinho es queden sols

Barcelona.Després de sumar un punt dels últims sis en joc contra rivals teòricament assequibles (el Llevant i el Racing de Santander), José Mourinho ja no és intocable pel madridisme. De fet, de mica en mica han anat caient els seus seguidors, els que el defensaven i assentien a totes les seves teories, fins al punt que, tret d'algunes excepcions, només el president blanc, Florentino Pérez, defensa el portuguès de les crítiques que rep. Una gran arrencada, en què els blancs van golejar el Saragossa (0-6) i van superar el Getafe (4-2), ha anat seguida d'una derrota contra el Llevant (1-0) i d'un empat sense gols al Sardinero. I és per això que el madridisme es pregunta quina és la causa de la davallada de l'equip blanc.

Després d'haver-se cregut les excuses de Mourinho, que culpa els àrbitres de les derrotes o dels mals resultats del seu equip, els mitjans madrilenys afirmen que, després de l'empat contra el Racing de Santander, el tècnic blanc va haver de buscar "noves excuses". En l'editorial del diari As , el seu director, Alfredo Relaño, escrivia: "Mourinho viu a l'ull d'un huracà que descol·loca tots els que l'acompanyen. Florentino, que s'ho ha jugat tot amb aquest home, va baixar al vestidor per representar una imatge de suport que és en si significativa. El supermànager necessita suport". El que és cert és que el màxim mandatari blanc és un dels pocs que encara donen suport incondicional a Mourinho, i dimecres, després de l'empat a Santander, va baixar al vestidor a demostrar-li el seu suport amb una simbòlica abraçada. "Mourinho defensa el club com ningú. Anteposa els interessos de l'entitat als seus. No hi ha dubtes amb ell", va dir, suposadament, Florentino als socis compromissaris, en una sèrie de reunions que el president blanc està fent abans de l'assemblea de diumenge.

Mourinho s'ha anat guanyant de mica en mica les antipaties de la premsa madrilenya. De fet, en la roda de premsa prèvia al partit contra el Racing, el de Setúbal va justificar la baralla que van tenir els seus jugadors amb els del Llevant dient que si ho feia la selecció espanyola era "demostrar caràcter" i que, en canvi, si ho feia el Madrid, era perquè eren "bandits". I això a Madrid no va agradar gens.

Ramos, l'últim a ser 'castigat'

Mentrestant, a dins del vestidor, la plantilla comença a estar-ne cansada. En el partit de dimecres, Sergio Ramos va ser l'últim de rebre el càstig del seu entrenador, que el va deixar a la banqueta al Sardinero i va apostar per Varane, que encara no havia disputat cap minut en un partit oficial aquesta temporada. No hi va haver cap explicació oficial, però des de Madrid s'apunta a les declaracions que el defensa va fer després de l'empat contra el Llevant. No va carregar contra l'àrbitre, sinó que va dir que "no hi havia temps per a les lamentacions" i que calia "seguir treballant". Precisament el contrari del que va dir el seu entrenador a la sala de premsa del Ciutat de València. Sobre la unitat de la plantilla blanca en reflexionava Tomás Roncero a l' As : "Unitat. Això fa falta perquè el doble cop al fetge d'aquesta setmana quedi en un simple blau. Florentino va baixar al vestidor i es va abraçar a Mourinho. Bon detall. El tècnic té el seu suport. Ara li toca a ell recuperar la unitat de la tropa".

Un únic culpable pels aficionats

Les enquestes dels mitjans digitals van treure fum ahir parlant del Reial Madrid. Molts, després de l'empat a zero del conjunt blanc contra el Racing, van apostar per preguntar als seus lectors qui creien que era el culpable de la davallada del Reial Madrid. I totes les enquestes, ja fossin de mitjans estatals o catalans, donaven els mateixos resultats: els aficionats van assenyalar José Mourinho. L'enquesta de la Cadena SER era la més crítica amb el tècnic. Un 85% dels internautes que van votar a la web de l'emissora creien que Mourinho era el culpable, mentre que el 9% apuntaven als jugadors i el 6% als arbitratges. Pel 71% dels lectors del diari As , Mourinho és el culpable, seguit de la plantilla (per un 18%) i del president blanc (per un 10%).

Dos dels diaris esportius de Catalunya (l' Sport i El Mundo Deportivo ) també preguntaven als seus lectors pels problemes del Reial Madrid. El 71% dels lectors de l' Sport acusaven Mourinho i el 24% apuntaven al president blanc, Florentino Pérez, mentre que només el 5% creien que era cosa de la plantilla. A El Mundo Deportivo , Mourinho s'emportava el 80% dels vots, Florentino Pérez el 13%, i la plantilla només el 4% dels vots.

stats