03/12/2011

Filant prim

2 min

Em fa la sensació que el nivell d'exigència, a vegades un punt malaltís, a què està sotmès el rendiment futbolístic del Barça s'ha traslladat també al terreny del comportament. D'entrada vull aclarir que em sembla fantàstic que els tècnics i els jugadors del Barça vulguin transmetre els valors de l'esportivitat, la companyonia i l'honestedat quan juguen a futbol. És molt lloable el camí que ha decidit emprendre des de fa anys la plantilla que s'ha fet un fart d'aconseguir títols: la voluntat de guanyar sempre però no de qualsevol manera ni a qualsevol preu.

Ara bé, una cosa és defensar una certa ètica i una altra de molt diferent és posar el llistó injustament alt i demanar la perfecció. La famosa targeta groga que va fabricar Piqué dimarts en el partit davant del Rayo Vallecano per perdre's el partit d'avui contra el Llevant és el millor exemple d'això que dic. Entre poc i massa. ¿Es va equivocar Gerard Piqué perquè va decidir forçar que li traguessin una targeta groga i poder jugar al Bernabéu? Crec que no. Es va equivocar en l'execució. Ho va fer massa evident, va ser molt poc subtil, la jugada feia mal als ulls.

¿Un cop dit això, quin mal fa Gerard Piqué intentant escollir el partit de sanció que prefereix complir? ¿Quantes vegades hem vist una jugada d'aquest tipus en un terreny de joc? Hi ha gent que m'ha dit que Piqué atempta contra el joc net, contra el famós fair play que tant important és. Sí? De debò? ¿Pel simple fet de fer un plantejament estratègic per saber quan li convé més a l'equip que un jugador estigui sancionat ens hem de posar les mans al cap i acusar-lo de ser un futbolista antiesportiu?

El reglament diu que si l'àrbitre del partit considera que l'actitud del jugador és flagrant ho pot escriure a l'acta i el comitè el pot sancionar amb dos partits. ¿Dos partits de sanció per una pèrdua de temps manifesta quan moltes vegades hi ha entrades esgarrifoses que no mereixen ni una targeta groga? No hauria tingut cap sentit, i afortunadament el comitè, aquesta vegada, hi ha posat seny.

Piqué ha estat tractat amb una severitat excessiva. I estic convençut que és perquè juga amb la samarreta del Barça. A vegades parlar molt de valors, d'ètica, de tarannà té aquests conseqüències: l'entorn et mira amb lupa, no te'n passa ni una i converteix una pèrdua de temps poc elegant en un atemptat contra l'essència sagrada del joc.

stats