BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 24/06/2013

El Fiatc Joventut, en una cruïlla clau

La junta general d'accionistes arriba en un moment de greu incertesa sobre el futur

àlex Gozalbo
2 min
Els jugadors de la Penya celebrant l'Eurolliga de l'any 1994.

BadalonaEl Joventut prepara la junta general d'accionistes d'aquest dimecres amb alguns interrogants. El club verd-i-negre, que té un deute reconegut d'uns 12 milions d'euros, tancarà una nova temporada amb dèficit, ja que, per segon any consecutiu, no ha aconseguit ingressar els diners pressupostats per l'ampliació del Centre Comercial Màgic Badalona. A més, Marcel Riera, president del grup majoritari d'accionistes (Baspenya), s'ha fet enrere en la seva voluntat de substituir Jordi Villacampa com a president, i l'exjugador, que pretenia deixar el càrrec a finals de mes, haurà de decidir si vol continuar.

El club fa mesos que treballa per completar una transició invisible a la presidència de la societat anònima esportiva. Jordi Villacampa havia de deixar el càrrec a Marcel Riera, que, quan ha conegut amb detall la situació econòmica de l'entitat, s'ha fet enrere, ja que considera que amb els paràmetres actuals la viabilitat està en dubte. Segons el seu equip de treball, que ha estudiat a fons la situació actual i les possibles sortides, actualment no es donen les circumstàncies per fer-se càrrec del projecte. El problema no és el deute que acumula l'entitat, una llosa amb la qual ja comptaven, sinó la gestió que s'ha fet dels últims dos exercicis, que van pressupostar uns ingressos lligats a l'ampliació del Centre Comercial Màgic Badalona que no han acabat arribant.

Una de les poques solucions que podrien desbloquejar la situació que paralitza el futur del Joventut és una ampliació de capital, però l'entrada de nous inversors és molt difícil d'aconseguir en el context econòmic actual.

Uns 12 milions de deute

Gairebé dos anys després d'aferrar-se a la llei concursal per poder afrontar els seus deutes, el Fiatc Joventut va aconseguir sortir del concurs de creditors el mes de juliol del 2012. El jutjat mercantil número 3 de Barcelona va acceptar els compromisos de pagament del club, que suporta un deute d'uns 12 milions d'euros amb el seus béns immobles.

La directiva actual del Joventut, que recorda que un jutge va veure viable el futur econòmic del club, considera provat que el deute està suportat pels actius immobles i per una sèrie d'acords ja tancats, però que estan pendents de cobrar. El problema és que els tràmits burocràtics endarrereixen qualsevol previsió. Els dirigents recorden que posar una data concreta per a l'adéu de Jordi Villacampa pot generar confusió. La seva etapa com a president viu la recta final, però no hi ha un termini fixat per fer el traspàs.

Planificació esportiva

La planificació esportiva del Fiatc Joventut per a la pròxima temporada, que correspon a Jordi Martí, actual responsable del bàsquet base, no ha quedat aturada. El contracte de Jordi Trias, la continuïtat de Salva Maldonado i el seu cost tècnic i la construcció d'un equip competitiu low cost són el full de ruta previst. La idea de la Penya és construir un equip format per sis jugadors joves formats a la casa, lligar la continuïtat d'Albert Oliver i fer dos o tres fitxatges.

stats