MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 15/04/2011

Ferrari estrena aleró per intentar ser al podi

Alexis Crosas
2 min
Vettel busca la tercera victòria d'aquest any.

BARCELONA.Cinc dies després del Gran Premi de Malàisia tots els focus ja estan posats a la Xina, on diumenge es disputa la tercera cursa del calendari. El de Xangai és un dels circuits més complets i divertits del Mundial, segons expliquen els pilots. Diversos punts d'avançament i revolts de totes les característiques fan que aquest circuit permeti que puguin demostrar la seva tècnica.

Les dues sessions d'entrenament d'aquesta matinada (4.00 h) i aquest matí (8.00 h) havien de ser una bona oportunitat per comprovar si Ferrari pot retallar la distància amb el Red Bull de Sebastian Vettel, líder del Mundial després d'haver-se imposat en les dues primeres curses, i per deixar entreveure si serà capaç de pujar al podi per primer cop aquesta temporada.

Fernando Alonso, que després de les dues primeres cites ocupa la cinquena posició a la classificació general, va ser més clar ahir que en la prèvia de Malàisia i va demanar al seu equip una reacció immediata per mirar d'atrapar Red Bull. "Hem de fer un pas endavant en general", va anunciar l'asturià. "Actualment a la Fórmula 1 mana l'aerodinàmica, i en aquests moments estem per darrere dels altres equips en aquest aspecte", va afegir el pilot de Ferrari. Per la seva banda, el president de l'escuderia italiana, Luca Cordero di Montezemolo, es va mostrar convençut que seran capaços de tornar a estar a primer nivell.

Ferrari estrenarà nou aleró

L'escuderia italiana va anunciar que durant els entrenaments lliures tenia previst equipar els seus monoplaces -el d'Alonso i el de Massa- amb un nou paquet de millores, que entre altres coses, inclou un nou aleró davanter.

Els entrenaments lliures d'avui havien de servir per fer les proves aerodinàmiques -tant a Ferrari com als altres equips- per afrontar la cursa de diumenge. Els monoplaces que tinguin més ben xassís i més bona aerodinàmica seran els que tindran més a dir en un circuit com el de la Xina, amb llargues rectes i frenades fortes.

Sebastian Vettel, que suma les curses per victòries, es va mostrar intractable tant a Melbourne com a Malàisia i és el rival a batre. Tot i això, l'alemany encara pensa que és massa d'hora per veure's campió del Mundial 2011 i veu molt lluny el final de la temporada. La veritat és que queden moltes curses i Vettel reconeix que "uns traçats són millors per a uns cotxes que d'altres, i per això s'ha de ser previngut". El pilot de Red Bull sap com córrer a Xangai i ho demostren les dades: ha aconseguit les dues últimes poles i va guanyar la cursa de l'any 2009.

Alerta per la radiació

A causa de la crisi nuclear al Japó pels problemes que està patint la central de Fukushima, tots els equips de Fórmula 1 s'han vist obligats a portar els seus propis aliments i grans quantitats d'aigua envasada per prevenir possibles problemes de salut dels corredors davant la possibilitat que la que es comercialitza a la Xina estigui afectada per la radioactivitat que es pugui haver filtrat.

stats