TENIS
Esports 28/11/2011

Federer fa història aconseguint la seva sisena Copa Masters

D.r. Jover
2 min
Federer fa història aconseguint  la seva sisena Copa Masters

Ara en el primer lloc dels millors mestres només hi apareix el nom de Roger Federer. El tenista suís va sumar ahir a Londres la seva sisena Copa Masters i supera d'aquesta manera dos mites del tenis mundial com són Pete Sampras i Ivan Lendl, que en van aconseguir un total de cinc durant la seva trajectòria esportiva. Ahir Federer va vèncer Jo-Wilfried Tsonga per 6-3, 6-7 i 6-3 en un matx en què només va tenir un moment de debilitat. Va ser al segon set, en el qual tot i anar per davant va veure com el potent tenista francès es va créixer i va endur-se la segona mànega al tie-break.

Però va ser un miratge i Tsonga no va poder fer res més. Federer va mostrar al públic que omplia el pavelló O2 de Londres que la seva màgia i cops de fantasia encara tenen corda per estona i va liquidar el matx amb un 6-3 final que posava a dues hores i divuit minuts d'espectacle. El triomf el reforça de cara a la temporada vinent, en la qual el suís voldrà situar-se més amunt del número 3 en què se situarà després del triomf.

Als seus 30 anys Federer ha volgut enviar un missatge a tots els que ja no el donen com a favorit en els tornejos. El suís va sumar ahir el títol 70 de la seva carrera en un matx que suposava el centenari pel que fa a finals disputades. Aquest any, però, Federer només ha aconseguit un Masters 1000 -a París- i aquesta Copa Masters per tancar un any poc prolífic, però d'altra banda el confirmen com un dels millors tenistes de la història, o potser el millor. És el tenista que més Grand Slams ha aconseguit -16- en tota la història i això li dóna un crèdit il·limitat a les pistes. Federer ahir va tornar a establir càtedra.

stats